Uusimmat

YouTube: yli 100 miljoonaa videota joka päivä

18.07.2006 10:40 Ville Suvanto

Internetin suurin videonetsintäpalvelu YouTube on ilmoittanut, että sen sivuilta ladataan ja katsotaan joka päivä yli 100 miljoona videota. Viime vuoden lopulla käynnistynyt palvelu on napannut johtavan aseman Yhdysvaltojen videopalveluista 29 prosentin osuudella, kertovat Hitwise-webtutkimusyrityksen viime viikolla julkaisemat tiedot. YouTuben videot käsittävät 60 prosenttia kaikista internetistä katsotuista videoista.

YouTuben sivuilla esillä olevat videot ovat ilmaiseksi katsottavia ja 30 henkeä työllistävä yritys on tällä hetkellä työstämässä mainontapalveluita tukemaan yrityksen toimintaa. Sivuston videot ovat pääasiassa muutaman minuutin mittaisia kotitekoisia käyttäjien itsensä tekemiä videoita. Kesäkuussa YouTubesta katsottiin 2,5 miljardia videota, ja sinne ladattiin päivittäin 65 000 uutta videota, kun toukokuussa lukema oli vasta 50 000 luokkaa.

Hitwasen mukaan MySpace-sivustolla on hallussaan 19 prosentin osuus videonetsintämarkkinoista, kun Yahoon, Microsoftin MSN:n, Googlen ja AOL:n osuudet vaihtelevat kolmesta viiteen prosenttiin. Käytännössä siis näillä neljällä yrityksellä on yhdessä pienempi osuus markkinoista, kuin YouTubella tai MySpacella yhteensä.

ExtremeTech, YouTube Serves Up 100 Million Videos a Day