Uusimmat

YouTuben moderointi tiukkenee – moderointibotit jakelevat varoituksia ja 24 tunnin banneja

16.12.2022 20:21 Muropaketin toimitus

YouTube ilmoitti suunnitelmistaan torjua roskaviesteiksi katsomaansa sisältöä. Uudet toimenpiteet koskevat videoiden kommenttiosioita ja myös live-lähetysten kommentteja.

Videoalustan aikeissa on poistaa ainakin loukkaaviksi katsottuja kommentteja. Tarkoituksena on myös pitää poissa muiden tahojen botit keskusteluista.

YouTube kertoo pyrkineensä parantamaan automaattista tunnistusjärjestelmäänsä. Yksi iso ongelma YouTubelle ovat live-chattien kommentit, jotka ehtivät näkyä käyttäjille ennen kuin ne poistetaan. YouTube toivoo viestintää seuraavien, ja koneoppimista hyödyntävien bottiensa ratkaisevan tämän ongelman.

Videoalusta kertoi poistaneensa yli 1,1 miljardia roskapostikommenttia vuoden 2022 ensimmäisen kuukauden aikana, ja jatkossa tehokkaammin bottiensa avustuksella. Roskapostittamisen seurauksena tili voi saada ainakin varoituksen tai määraikaisen jäähyn. Tällaisena jäähynä toimii 24 tunnin kommentointikielto.

YouTube ei vaikuttaisi ottavan kanavien omistajia mukaan valvontapäätöksiin, vaan roskapostittamiseksi katsotut viestit poistetaan heille ilmoittamatta. Roskapostittava tili kuitenkin saa huomautuksen toiminnastaan.