Uusimmat

Zotac, Inno3D ja Palit julkistivat GeForce RTX 2060 12 GB -näytönohjaimensa

08.12.2021 18:27 Muropaketin toimitus

Turing-sukupolven näytönohjaimen muistipäivitys ei saanut valmistajia villiintymään. Kolme valmistajaa julkisti yhteensä vain neljä uutta näytönohjainta.

GeForce RTX 2060 12 GB -näytönohjaimen julkistus lienee yksi oudoimmista pitkään aikaan. Nvidia ei määrittänyt uudelle mallille suositushintaa ja jotkin näytönohjainvalmistajat ovat vaienneet uudesta kortista vaikka ovatkin sen lisänneet tuotelistalleen. Palit, Inno3D ja Zotac sentään nostivat uuden Turing-näytönohjaimen ylpeästi esille. Uutuus ei kuitenkaan yllyttänyt heitä kovinkaan laajaan tarjontaan, sillä kolmelta valmistajalta tarjolle tulee yhteensä vain neljä näytönohjainta.

Zotac esitteli GeForce RTX 2060 Twin Fan 12 GB -mallin. Näytönohjain on varustettu kahden tuulettimen jäähdytysratkaisulla, kuten nimi antaa ymmärtää. Konepellin alla ei ole luvassa yllätyksiä, sillä kellotaajuudet noudattavat tiukasti Nvidian referenssiä, eli grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on 1650 megahertsiä. GDDR6-muistien kellotaajuutta ei ole myöskään lähdetty nostamaan. Kortin ulkomitat ovat 209,6 x 119,3 x 41 millimetriä.

Palitin mallisto kasvaa GeForce RTX 2060 12 GB Dual– ja Dual OC -malleilla. Palitin korteissa kortin jäähdytyksestä vastaa niin ikään kahden tuulettimen jäähdytysjärjestelmä. Kummankin mallin ulkomitat ovat 235 x 115 x 40 millimetriä. OC-lisänimi ei tuotesivujen perusteella tuo merkittävää lisäarvoa, sillä kummankin version kellotaajuudet ovat identtiset, noudattaen Nvidian referenssiä.

Inno3D:n GeForce RTX 2060 12 GB Twin X2 OC -näytönohjain on joukon ainoa oikeasti tehdasylikellotettu malli. Siinä boost-kellotaajuus on viisi megahertsiä korkeampi kuin Nvidian referenssissä, eli 1665 megahertsiä. Näytönohjaimen ulkomitoiksi kerrotaan 240 x 120 millimetriä ja korkeuden puolesta se vie kaksi lisäkorttipaikkaa. Kilpakumppaneiden tapaan jäähdytyksestä vastaa kahden tuulettimen jäähdytysratkaisu.

Näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet, mutta toistaiseksi niiden hinnoista ei ole tarkempaa tietoa.