UUSIMMAT

Zotacilta pienikokoinen NEN Steam Machine -tietokone

03.11.2015 17:38 | Petrus Laine

Zotac on esitellyt uuden, pienikokoisen S-sarjan NEN Steam Machine -tietokoneen. Zotac kertoo tehneensä Valven kanssa tiivistä yhteistyötä luodakseen maailman tehokkaimman minipc-kokoluokan Steam Machinen.

NEN on varustettu Intelin Skylake-arkkitehtuuriin perustuvalla, neliytimisellä Core i5-6400T -prosessorilla (vakiokellotaajuus 2,2 GHz, Turbo-kellotaajuus 2,8 GHz), 8 Gt:llä muistia ja NVIDIAn GeForce GTX 960 -näytönohjaimella. Näytönohjain ei ole kuitenkaan työpöydältä tuttu GTX 960, vaan todellisuudessa kyse on uudelleennimetystä GeForce GTX 970M -näytönohjaimesta 3 Gt:llä muistia 192-bittisen muistiväylän jatkeena. Tallennustilaa on tarjolla teratavu perinteisellä 2,5-tuumaisella kiintolevyllä, mutta sitä voi laajentaa M.2-liitäntäisellä SSD-asemalla. Tietokoneesta löytyy myös SD-kortinlukija.

Liitinpuolelta löytyy neljä HDMI 2.0 -liitäntää, mutta SteamOS ei tue NVIDIAn Surround-teknologiaa usean näytön käyttämiseksi yhtenä pintana. USB 3.0 -liittimiä on yhteensä neljä, joista yksi on Type-C liitin ja yksi tulee SD-kortinlukijan kautta. USB 2.0 -liittimiä on kaksi. Verkkoyhteyksistä vastaa kaksi ethernetliitintä sekä WiFi 802.11ac/b/g/n- ja Bluetooth 4.0 -tuet.

NEN Steam Machineen on esiasennettu Valven Linux-pohjainen SteamOS-käyttöjärjestelmä. Sen mukana toimitetaan lisäksi muun muassa Steam Controller -peliohjain, WiFi-antenni ja ulkoinen virta-adapteri.

Zotac, NEN Steam Machine