Uusimmat

120/128 gigatavun SSD-asemien suorituskyky

02.03.2012 00:06 Muropaketin toimitus

CrystalDiskMark 3:lla testattiin lukunopeutta, jolla taulukosta löytyy neljä eri testauskohdetta. Ensimmäisenä testinä on perättäisen datan lukeminen (seq), seuraavina satunnaiset 4 ja 512 kilotavun lohkot ja viimeisenä 4 kilotavun lohkolla QD32:lla (Queue Depth). Taulukossa suurempi tulos on parempi.

Seq-testissä kärkinelikon erot olivat pienet ja toiseksi viimeinen OCZ Octane tipahti hieman näiden tasosta ja viimeinen Kingston SSDNow V+200 selvällä erolla. 512K-testitulokset mukailivat hyvin pitkälle Seq-tuloksia, mutta 4K-testissä erot olivat pienemmät ja 4K QD32:ssa Corsair Force GT ja Crucial M4 nousivat muiden yläpuolelle.

CrystalDiskMark3:lla testattiin myös kirjoitusnopeutta ja sillä testit ovat samat kuin lukutestissä. Taulukossa suurempi tulos on parempi.

Seq- ja 512K-testitulokset kulkivat tasaisesti käsi kädessä ja kärjessä olivat Crucial M4 sekä OCZ Octane. OCZ Octane kuitenkin joutui tyytymään viimeiseen sijaan, sillä 4K-testissä sen tulos tipahti muiden tasosta ja 4K QD32:ssa ero kasvoi entisestään.

HD Tune Prolla 5:llä keskityttiin pelkästään lukunopeuteen ja esillä ovat testitulokset minimistä, keskimääräisestä ja maksimista lukunopeudesta sekä purskemittauksesta. Taulukossa suurempi tulos on parempi.

Pursketuloksissa hajonti oli hurja ja kärjessä olivat Kingston SSDNow V+200 sekä Corsair Force GT, kun taas huonoiten pärjäsi OCZ Octane. Keskimääräisessä lukunopeudessa neljän kärki oli tasaisesti noin 300 Mt/s:n tuloksien tasolle, kun taas OCZ Octanella tulos oli noin 270 Mt/s ja Kingston SSDNow V+200:lla 250 Mt/s. Maksiminopeudessa OCZ Octane oli ainoa, joka jäi muiden vauhdista, kun taas miniminopeudessa oli selvää hajontaa. Mielenkiintoista oli huomata, miten tasaiset minimi-, keskimääräinen ja maksimitulokset Indilinxin ohjainpiiriä käyttävällä OCZ Octanella syntyivät, kuin muilla erot tuloksissa olivat selvät.

Windows 7:n käynnistymistä mitattiin sekuntikellolla, joka lyötiin käyntiin tietokoneen virtanapin painalluksen yhteydessä ja sammuksiin, kun työpöytä ilmestyi eteen. Boot Racer -ohjelma mittaa sekunnin tarkkuudella, kuinka kauan käyttöjärjestelmän lataus kestää sisäänkirjautumisruutuun ja siitä edelleen työpöydälle. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

Tietokoneen käynnistymiseen kirjautumisruudulle kesti kaikilla asemilla viisi sekuntia ja työpöydälle asemasta riippuen 10 tai 11 sekuntia. Sekuntikellolla mitattuna aikaa kului 30-32 sekuntia.

Tiedostojen kopioinnissa käytettiin niin ikään sekuntikelloa ja testissä mitattiin tiedostojen kopiointia Windows 7:n työpöydällä. Taulukossa pienillä tiedostoilla kopioitavassa kansiossa oli 16 440 kappaletta neljän kilotavun suuruisia tiedostoja ja kansiolla oli kokoa 64,2 megatavua. Iso tiedosto oli yksittäinen 2,28 gigatavun tiedosto ja sekalaisessa oli 1,81 gigatavun edestä erikokoisia tiedostoja yhdestä kilotavusta 9,35 megatavuun ja kansiossa oli yhteensä 5540 tiedostoa. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

Pienien tiedostojen osalta erot olivat kohtuullisen pienet ja tulokset asettuivat 18-20 sekuntiin, mutta sekalaisissa tiedostoissa ja yhdessä isossa tiedostossa tilanne oli toinen. Sekalaisten tiedostojen osalta Corsair Force GT ja Crucial M4 pärjäsivät parhaiten 23 sekunnin ajalla, kun taas peräpäätä pitäneellä Kingston SSDNow V+200:lla kului aikaa 31 sekuntia. Isossa tiedostossa aikaa kului 19-21 sekuntia, mutta Kingston SSDNow V+200:lla kopiointi kesti 29 sekuntia.

Photoshopin asennuksessa sekuntikello käynnistettiin, kun ohjelmasta painettiin asennusnappia ja pysäytettiin, kun eteen ilmestyi asennuksen päättymisestä ilmoittava ruutu. Tiedostojen pakkauksessa käytettiin samaista sekalaisista tiedostoista rakentunutta kansiosta kuin kopiointitestissä ja se pakattiin 7-Zip-ohjelmalla käyttäen Bzip2-algoritmia. Purku suoritettiin niin ikään 7-Zip-ohjelmalla. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

Purkuoperaatiossa erot olivat pienet ja aikaa kului kaikilla asemilla 1:04 tai 1:05 ja pakkauksessa 1:45-1:47. Photoshopin asennus sen sijaan erotteli asemat toisistaan ja nopeimman ajan kellotti Kingston HyperX tuloksella 1:57. Huonoiten pärjäsi Crucial M4, jolla kului aikaa 2:28.

Battlefield 3 -pelin tapauksessa pelin lataus mitattiin Campaign-tilassa ja sekuntikello käynnistettiin kun Battlelogista klikattiin kyseistä nappia ja pysäytettiin, kun eteen ilmestyi alkuvideo. Kentän lataus mitattiin jatkamalla aiemmin pelattua kampanjaa ja sekuntikello pysäytettiin, kun ruudulle ilmestyi peli. Taulukossa pienempi tulos on parempi.

Kenttä latautui kaikilla asemilla 10 tai 11 sekunnissa, mutta itse pelin latauksessa syntyi eroja. Crucial M4:llä lataus tapahtui 30 sekunnissa, mutta hitaimmalla Kingston SSDNow V+200:lla kului 36 sekuntia.

Sisältö

  1. Uudet SSD-asemat osa 3 - talvi 2012
  2. Intel 520
  3. Kingston HyperX
  4. Kingston SSDNow V+200
  5. OCZ Octane
  6. Testikokoonpano & 240/250/256 gigatavun SSD-asemien suorituskyky
  7. 120/128 gigatavun SSD-asemien suorituskyky
  8. Loppuyhteenveto