Uusimmat

Asus ROG Gladius

09.02.2017 19:00 Joonas Koivisto

Asus ROG Gladius

Asus ROG Gladius on kuvioitu Asuksen muiden ROG-tuotteiden tapaan brändin logolla ja Maya-kuvioinnilla. Muovinen mattapinta ja kumiset reunukset pysyivät koko testijakson ajan puhtaan näköisinä. Mattainen ilme on hillitty, eikä valoja ole häiritsevän paljon. ROG Gladius painaa 112 grammaa, ja sen suositushinta on on 69,90 euroa.

Paketista löytyy itse hiiren lisäksi teemaan kuuluvia tarroja, kaksi eri kaapelia, kuljetuspussi ja vaihtokappaleet Omronin kytkimille.

Asus ROG Gladius kytkeytyy tietokoneeseen vaihdettavissa olevalla USB-kaapelilla. Valittavana on punottu tai tyypillinen kumipintainen vaihtoehto. Molemmilla kaapeleilla on pituutta 1,8 metriä. Kaapeli lukkiutuu hiiren micro-USB-liitäntään, jottei se irtoaisi yllättävistä nykäisyistä.

Vaihdettavat kytkimet ovat Asukselta hyvä ratkaisu. Niillä saa hiirelle todella helposti lisää käyttöikää ilman, että joutuu tilaamaan uusia kytkimiä Kaukoidästä ja arpomaan, onnistuuko niiden järkevä asennus. Vaihdettavien kytkimien lisäksi pakettiin kuuluu tarroja ja vaihdettavat tassut.

Hiiressä on Avagon optinen ADNS-S3988-sensori. Resoluutio on säädettävissä aina 6400 DPI:hin asti. Asus ROG Gladiuksen prosessorina on 32-bittinen ARM-prosessori, joka kykenee jopa 2000 hertsin päivitysnopeuteen.

Näppäinasettelu on testatuista hiiristä yksinkertaisin. Rullan takaa löytyy yksi ohjelmoitava nappi, joka on oletuksena tarkoitettu asetusprofiilien vaihtamiseen lennosta. Lisäksi vasemmasta kyljestä löytyy kaksi ohjelmoitavaa painiketta.

Pääkytkimet ovat testatuista hiiristä parhaat. Näppäimet ponnahtavat pikaisesti takaisin ja klikkailu tuntuu vertailluista hiiristä luontevimmalta. Keskivertoa pidempi painallusmatka tosin saattaa haitata sellaista käyttäjää, joka on tottunut todella kevyihin ja lyhyen painalluksen kytkimiin.

Lisänapit toimivat myös hyvin. Profiilinappiin ei tule turhia painalluksia, mutta sen löytää nopeasti sokkona jo lyhyen käytön jälkeen. Sivunapit klikkaavat selkeästi, mutta ne voisivat olla erotettuna toisistaan vielä selkeämmin. Rullassa on napakka tuntuma, mutta sen kilkkaustuntuma voisi olla pari askelta kevyempi. Tällöin käyttötuntuma olisi käytännössä täydellinen.

Hiiressä pääsee helposti käsiksi piirisarjaan ja vaihdettaviin kytkimiin, kunhan on valmis uhraamaan käytössä olleet kumitassut. Ruuvit ovat näiden tassujen alla, eikä niitä saa irrottamisen jälkeen enää siististi takaisin paikoillleen. Toisin sanoen avaaminen kannattaa tehdä vasta, kun se on kytkinten vaihdon tai muun modaamisen kannalta olennaista.

Asus ROG Gladius käyttää Asuksen ROG Armoury -ohjelmistoa. Sen kautta säädetään tyypillisiä hiiren asetuksia kuten DPI-tarkkuutta, päivitysnopeutta ja profiileja. Valoefekti on yksinkertainen, ja sen voi ohjelmiston kautta sammuttaa, asettaa värähtelemään tai olemaan päällä yhtäjaksoisesti.

Otimme Mousetesterillä (versio 1.5.3) vertailuun kaikilta hiiriltä kolme DPI-asetusta: 800, 1600 ja 3200. Näissä hiirtä liikutettiin mahdollisimman nopeasti ja katsottiin, miten sivuttaisliikkeen jäljitys suoriutui tästä. Lisäksi sensorin ja prosessorin päivitystaajuuden vakautta testattiin erikseen 3200 DPI:n tarkkuudessa 1000 hertsin polling ratella.


Kuten tulokset osoittavat, hiiri pysyi kaikessa liikkeessä hyvin mukana eivätkä sensori tai prosessori pettäneet.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Asus ROG Gladius
  3. Corsair M65 Pro RGB
  4. Logitech G502 Proteus Spectrum
  5. Razer Deathadder Elite
  6. Steelseries Rival 700
  7. Hiiret käyttötestissä
  8. Yhteenveto