Tizenistä 1.0 beeta-versio ja päivitetty SDK

03.05.2012 00:04 | Juha Kokkonen

Tizen

Samsungin ja Intelin työstämä vapaan lähdekoodin Tizen-mobiilikäyttöjärjestelmä on vihdoin saatavilla 1.0 beeta-versiona. Tizenistä on ladattavissa päivitetty ohjelmistokehityspaketti (SDK) ja kehittäjäyhteisön käytössä on nyt bugiträkkeri sekä wiki-sivusto. Uusi päivitetty SDK sisältää useita uudistuksia, kuten uuden selainpohjaisen simulaattorin, joka tukee Tizenin sovellusrajapintoja. Myös käyttöjärjestelmä itsessään tukee uusia ominaisuuksia, kuten uusia W3C/HTML5-ominaisuuksia, WiFi Direct -toiminnallisuutta sekä POI-kohteita ja reittihakua. Vielä ei ole tarkempaa tietoa, milloin ensimmäiset Tizen-pohjaiset laitteet saapuvat markkinoille.

Tizen Blogs, Tizen 1.0 Larkspur SDK and Source Code Release

Keskustelu

@8 Niin siis on tai sitten ei ole, kuka sen takaa?

Ihan hyvältä vaikuttaa, N9 on mielestäni edelleen ehkä markkinoiden kiinnostavin puhelin MeeGon takia, ”hienoa” rautaa nyt osaa mikä tahansa Kiinan paja lätkiä puhelimiinsa.

Hauskaa, että etenkin nyt W8 tullessä Ubuntu on karkimpi kuin Windows.

Pitkälle ollaan tultu.

@4,

en ymmärrä miten jokin systeemi voi olla Linux-pohjainen vain teknisesti? Eikös Linux + Java = Android?

@6 Miten saat tollasta sotkua edes aikaseksi windowsilla? Asennusohjelmissa on olemassa niitä rukseja mistä valita mitä haluat tapahtuvan.

@5

En tiedä miten asioita tehdään ”saatanallisesti”. Hiilihanko toisessa kädessä? Mutta tässä mun Ubuntussa ohjelmien asennus tapahtuu graafisella työkalulla (http://www.ubuntu.com/sites/www.ubuntu.com/files/active/images/precise-whatsnew-usc.jpg). Se onkin yleensä helpompaa kuin Windowsissa. Varsinkin jos Windows-asennuksiin laskee mukaan sen vaivan kun poistelee jälkikäteen ylimääräiset pikakuvakkeet ja pakolliset malware-kylkiäiset, sekä korjaa tiedostotyyppikytkennät takaisin niinkuin olivat.

Samaten N9:ssä kaikki asennukset ovat tapahtuneet graafisella työkalulla hyvin vaivattomasti.

@4: Eli Tizenissä kaikki tehdään ihan saatanallisesti ja ohjelmat asennetaan konsolissa?

Tizen kiinnostaa meitä jotka olemme jonkin verran kiinnostuneita vapaaseen koodiin liittyvistä asioista. Tizen on Meegon manttelinperijä mobiilimaailman linuxina. Onhan se Androidkin linux-pohjainen, mutta vain teknisesti.

En keksi yhtään syytä miksi kukaan jaksaisi tähän uhrata kahta ajatusta. Saatikaan sitten koodata tai oikeasti värkätä sillä mitään…

Muropaketin uusimmat