TSMC:n 28 nm:n piirituotanto kovassa kasvussa

04.05.2012 16:00 | Ville Suvanto

tsmcMaailman suurimman sopimuspuolijohdevalmistajan TSMC:n (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) 28 nanometrin piirivalmistus oli rajussa kasvussa kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kyseisenä ajankohtana yritys valmisti yli kaksinkertaisen määrän piikiekkoja 28 nanometrin prosessilla verrattuna edeltävään vuosineljännekseen.

TSMC:llä on ollut viimeisen parin vuoden aikana paljon ongelmia uusien valmistusprosessien kanssa ja varsinkin 28 nanometrin prosessi on kärsinyt heikoista saannoista. TSMC:n mukaan 28 nanometrin valmistusmäärät tulevat vastaamaan kysyntää vasta vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kyseisellä valmistusprosessilla valmistettujen piikiekkojen osuus yrityksen liikevaihdosta oli ainoastaan kaksi prosenttia, mutta tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä osuus nousi viiteen prosenttiin.

TSMC:n toimitusjohtajan Morris Changin mukaan yrityksen pahimmat toimitusongelmat ovat takana. Arvioiden mukaan TSMC on tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä lähellä sitä pistettä, että sen 28 nanometrin piirituotannon tarjonta vastaisi kysyntää. Viimeistään ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä se pääsee eroon viimeisistäkin toimitusongelmista.

X-bit labs, TSMC Increases Shipments of 28nm Wafers by More Than Two Times in One Quarter

Keskustelu

Tän voi lukea niinkin, että AMD 8000 sarja ja Nvidia 700 sarja pääsevät kutakuinkin normaalin tuotantokapasiteetin piiriin, jos tuotanto alkaa olla kohillaan vähän ennen, tai jälkeen vuodenvaihteen…
Siihen saakka saatavuusongelmia. No ei hätiä, ei tässä kiire ole.

Elikkäs… saan 2 viikkoa sitten tilaamani HD7850n ennen joulua?
Hianoa. :3

Noh, kohta se on kasvussa ja seuraavaksi laskussa, kun seuraavaksi siirrytään 20 nanometrin piirien valmistukseen.

Ainakaan tekniikka ei kerkeä pölyttymään ihan liikaa tehtailla, kun kokoajan uusitaan.

Mitä kaikkea 28nm tuotetaan? Pelkkiä GPU:ita tällä hetkellä?

Kivinen on tie. Intelilläkään ei tuo 22nm ole vielä täysin näpissä vaikkakin paremmin kuin TSMC:llä. Ehkä sitten ensivuonna…

Muropaketin uusimmat