Tuoreet Jolla-uutiset: 200 miljoonan allianssi Hong Kongiin, käyttöliittymän koodinimi Sailfish ja puhelimen julkistus marraskuussa

Suomalaisen ex-Nokialaisten perustaman MeeGo-pohjaista ekosysteemiä kehittävän Jollan suunnitelmista on kerrottu uutta tietoa.

Lehdistötiedotteen mukaan Jolla on onnistunut keräämään yhteistyökumppaneilta, joihin lukeutuu piirivalmistajia, OEM- ja ODM-valmistajia, operaattoreita ja jälleenmyyjiä, 200 miljoonaa euroa kehittääkseen Jollan MeeGo-pohjaisen käyttöjärjestelmän ympärille ekosysteemiä ja toimintaa johdetaan Hong Kongista käsin. Jolla uskoo, että seuraava iso muutos mobiilimarkkinoilla nähdään Kiinassa, johon yritys panostaa vahvasti.

Yrityksen kehittämän MeeGo-pohjaisen käyttöjärjestelmän koodinimi on Sailfish ja Jolla tulee lisensoimaan sitä laitevalmistajille keväällä 2013. Sailfish rakentuu avoimen lähdekoodin projektien Qt:n ja Mer Coren päälle ja skaalautuu käytettäväksi muun muassa älypuhelimissa, taulutietokoneissa ja televisioissa.

Toimitusjohtaja Jussi Hurmiola kertoo Wall Street Journalin haastattelussa, että yritys aikoo julkistaa ensimmäisen puhelimensa ensi kuussa. Jollan oma laite erottuu markkinoilla käyttöliittymän, muotoilun ja markkinoinnin avulla muista Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmää käyttävistä puhelimista.

Jolla, Lehdistötiedote

Wall Street Journal, Ex-Nokia Team to Launch New Phone

Engadget, Jolla resuscitates MeeGo with ‘Sailfish’ OS, plans to show off new device this November

Muropaketin toimitus

Kommentit

2.

Tuossa tosiaan näyttää olevan paljon rautavalmistajia takana. Eri asia sitten, mitä Google sanoo/tykkää/tekee (ja mitä ne tekee salassa…) kun tuollainen tulee. Käytännössähän jos tuossa toimii Android-softat niin tuohan on iilimato googlen ekosysteemille, jonka NE TEKI.

Kuulostaa kyllä loistavalta, mutta jos tuolta ei tule patenttipaskaa niskaan niin ei tule sitten mistään. Oma veikkaus on, että Jolla tulee kyllä olemaan oikeussalissa ja paljon.

Tietysti, mitäpä se valmistajia haittaa jos Jolla-menee oikeuteen… ne vaan osti palvelua 🙂 Kyllä tässä joku rikastuu ja ja joku konkkaa. Sitten ilmestyy toinen samanlainen ja tapahtuu täysin identtinen kuvio.

Vastaa tähän
3.

@ 11, 12, 13

Heh, piti sanomani että Wikipedian mukaan perustettu maaliskuussa 2011 🙂

Vastaa tähän
4.

Ei ole enää pitkä aika, jos ensi kuussa tosiaan saa ensimmäisen luurin ulos… jännitys tiivistyy.

Vastaa tähän
5.

Jos siihen sais crysiksen, ni ostasin heti. Jos se se vaan pyöris…

Vastaa tähän
6.

28. Jos androidi softa pyörisi siinä niin menestymisen mahdollisuudet olisivat paljon paremmat. Jos vertaa siihen että pitäisi alkaa kasaamaan apps kauppaan softaa täysin nolla tilanteesta. Ainakin keskiverto kännykän ostaja haluaa ne angry birtsit ja bad piggit siihen luuriin

Vastaa tähän
8.

Android-softien suhteen ei ole muuta kuin huhuja tällä hetkellä. Jolla ei ole virallisesti kommentoinut asiaan muuta kuin että eivät ole vielä paljastaneet softa-strategiaansa.

Vastaa tähän
9.

@25
Muistaakseni tuossa pitäisi toimia myös androidin softat. Korjatkaa jos olen väärässä.
Samanlainen Qt/QML API tuohon kun N9:ssä niin ostan puhelimen varmasti.

Vastaa tähän
10.

No toivottavasti menee puikkaireihin. Menestys taitaa riippua aika paljon siitä alkaako sovellutusten tekijät tukemaan sitä.

Vastaa tähän
11.

Mitäs tuo tekee Nvidian ajan mukaaan 🙂

Vastaa tähän
12.

Aika on suhteellista.

Vastaa tähän
13.

Saadaanko vielä muutama arvio siitä kuinka pitkään firma on ollut pystyssä ja miten pitkä on väli marraskuu 2011 – lokakuu 2012? Only in Muro.

Vastaa tähän
14.

Haluaisinpa sitten nähdä sen kaverin joka pistää nopeammin pystyyn firmaa joka kerää 200 miljoonaa kehitysrahaa.

Vastaa tähän
15.

Jos on marraskuussa 2011 perustettu yritys siitä ei saa edes vuotta aikaiseksi jos omien syvien laskutomitusten mukaan nyt on vuosi 2012 ja elon laskuopin mukaan nyt on lokakuu. Joten vajaat 11 kk vanha firma. On se perkele että ei osata enää edes laskea normi vähennyslaskua/summaa. Ja Kreikkalaisia vielä jaksetaan noitua huonoiksi laskemaan…

Vastaa tähän
17.

@17
pitää se firma siltikki perustaa sinne pöytälaatikkoon. Mikäli pöytälaatikko-status sinulle terminä on tuttu. Tietenki, jos ei ole, niin eihän sitä välttis heti tajua.

Vastaa tähän
18.

@16 pitää se firma siltikki perustaa sinne pöytälaatikkoon. Mikäli pöytälaatikko-status sinulle terminä on tuttu. Tietenki, jos ei ole, niin eihän sitä välttis heti tajua.

Vastaa tähän
19.

@5 Siellä sulkujen sisällä oli myös hiukan matikkaa ihmeteltäväksi, näet se pöytälaatikkostatus. Tietty jos termi ei ole tuttu niin eihän sitä välttis heti tajua…

Vastaa tähän
20.

Ei siitä ainakaan yhtä vanhanaikaista tule kuin ios6.
Ja toivottavasti on houkutteleva ainakin nokia n9 käyttäjille.
Mutta ei varmasti tule isoja edes kiusaamaan.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.