Uusi XQD-muistikorttiformaatti lupaa 125 Mt/s kirjoitusnopeuden

08.12.2011 15:02 | Juha Kokkonen

XQD

CompactFlash Association (CFA) on julkistanut täysin uuden muistikorttiformaatin, jonka luvataan saavuttavan alkuvaiheessa 125 Mt/s kirjoitusnopeuden. Uusi korttiformaatti on nimeltään XQD ja se hyödyntää PCI-Express-liitäntää (aluksi 2,5 Gbit/s, myöhemmin 5 Gbit/s). Kortti on pakattu kestäviin kuoriin ja se sijoittuu kooltaan CompactFlashin ja SD:n välimaastoon. XQD:n tarkat ulkomitat ovat 38,5 x 29,8 x 3,8 mm.

XQD-formaatti mahdollistaa laittaiden ja kuvasovellusten kehityksen jatkumisen ja laajentaa ammattikuvaajien kaltaisten CompactFlash-käyttäjien saatavilla olevaa muistikorttivalikoimaa”, kehuu Canonin hallituksen puheenjohtaja Shigeto Kanda.

XQD-muistikortit ovat ensimmäistä kertaa esillä CP+ 2012 -tapahtumassa Japanin Yokohamassa ensi helmikuussa. Vielä ei ole tarkempaa tietoa minkä valmistajien laitteissa kortteja tullaan näkemään, sillä lisensointi alkaa ensi vuoden alussa.

CFA:n lehdistötiedote

DPreview, Compact Flash Association announces XQD card format

Keskustelu

@4

Et ymmärtänyt oikein. Tuo tukee PCI Express liitäntää, ei liitintä. Itse tulkitsen tuon niin että nuo kortit, tai niiden kontrolleri, osaa itse jutella suoraan PCI Express liitännän kanssa, mutta liitin johon tuo kytketään on erilainen kuin korttipaikka.

Siis ymmärsinkö oikein että lukija näille laitetaan pci express korttipaikkaan?

Ärsyttää aivan suunnattomasti nuo väen väkisin väkerretyt välimallit… tottakai niillä tehdään rahaa, mutta laittaisivat nyt kuitenkin ne 500Mt/s kortit markkinoille ihan saman tien. Kuitenkin osaavat niitä varmasti tehdä. Kameraihmiset kiittäisivät. Suurimmat RAW-kuvat ovat kuitenkin lähellä 50Mt ja nopeimmat kamerat nakuttaa niitä 10 sekunnissa. Nyt sarjojen määriä rajoittaa tyhmät välimuistit kun ei kortit kirjoita tarpeeksi nopeasti.

Eihän tyyppejä ookka ku vasta kolmatta kymmentä, joten lisää vaan. Saadaan sentää tehtyä komeita lukijoita jossa o paljo reikiä.

Pilaakohan nää ne kohtaukset Tom Cruisen leffoissa, joissa sankari varastaa tietoa kiintolevyltä ja odotellaan tuskastuttavan hitaasti täyttyvää valmitusmispalkkia?

Muropaketin uusimmat