Uusimmat

AMD julkaisi Crimson ReLive 17.4.1 -ajurit

06.04.2017 17:05 Muropaketin toimitus

AMD uudet Crimson ReLive 17.4.1 -näytönhojainajurit ovat nyt ladattavissa yhtiön sivuilta tai AMD:n hallintaohjelman kautta. Uudet ajurit tuovat mukanaan esimerkiksi 8K-tarkkuuden ja parannuksia VR-sovellusten tukeen.

Täysin uusia lisäyksiä ajuritukeen ovat Oculuksen Asymchronous Spacewarp- sekä SteamVR Asynchronous Reprojection -tekniikat.

Näistä Oculuksen ASW-tekniikka analysoi kuvaa jo piirrettyjen ruutujen ja tulossa olevien ruutujen välillä. Niiden väliin voidaan ekstrapoloida ruutuja, jottei ruudunpäivitys takkuaisi erityisesti VR-sovelluksissa. Steamin Asynchronous Reprojection -tekniikka tehostaa RX 480- ja RX 470 -näytönohjaimien toimintaa HTC Vive -virtuaalikypärän kanssa Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Päivitys tuo mukanaan lisäksi tuen 8K-resolutiolle. Resoluutiota voi ajaa joko 60 hertsin päivitystaajuudella kahden kaapelin välityksellä tai 30 hertsin taajuudella yhdellä kaapelilla. Uutta tarkkuutta tukemaan on uuden ajuriversion myötä saatu lisäksi DisplayPort 1.4 -version HBR3-siirtonopeus.

Täydellinen lista korjatuista bugeista ja tiedossa olevista ongelmista löytyy AMD:n lataussivulta.