Uusimmat

AMD kertoi lisää Radeon RX 460- ja RX 470 -näytönohjaimista

12.07.2016 15:45 Petrus Laine

Radeon RX 470

AMD on kertonut lisää tietoja Radeon RX 460- ja RX 470 -näytönohjaimista Australiassa pitämässään tapahtumassa. Radeon RX 480:n tapaan RX 460 ja RX 470 perustuvat AMD:n uuteen Polaris -arkkitehtuuriin. Tapahtuma on kaapattu videolle YouTubeen, josta sen löysi VideoCardz.

Radeon RX 470:n tekniset tiedot olivat jo pääosin tiedossa entuudestaan. Se käyttää Polaris 10 -grafiikkapiiriä, josta on käytössä 32 Compute Unit -yksikköä. 256-bittisen muistiväylän jatkeena on oletuksena 4 Gt GDDR5-muistia, mutta AIB-valmistajat voivat halutessaan julkaista myös 8 Gt:n muistilla varustettuja malleja. AMD varmisti myös, että varsinaista referenssiversiota RX 470:stä ei ole tulossa myyntiin, ellei joku AIB-valmistajista sitten päätä käyttää RX 480:sta tuttua jäähdytintä omassa ratkaisussaan. Radeon RX 470:ssa on RX 480:n tapaan käytössä yksi 6-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin.

Radeon RX 460

Myös Radeon RX 460:n tekniset tiedot olivat käytännössä jo ennestään tutut. Se käyttää Polaris 11 -grafiikkapiiriä, jonka 16 Compute Unit -yksiköstä on käytössä 14. Näytönohjaimessa on siis 896 stream-prosessoria. 128-bittisen muistiväylän jatkeena on oletuksena 2 Gt GDDR5-muistia, mutta jälleen AIB-valmistajille annetaan mahdollisuus julkaista omia versioitaan suuremmalla muistikapasiteetilla. AMD oli päivittänyt esitystä varten Radeon RX 460:n jäähdytysratkaisun hieman aiempaa järeämpään, mutta kuten RX 470:n tapauksessa, yhtiö ei tuo markkinoille varsinaista referenssimallia ja jäähdyttimen lopullinen ulkonäkö on AIB-valmistajien käsissä. RX 460:ssa ei ole lainkaan lisävirtaliitäntää.

Tapahtumassa kerrottiin myös uutta tietoa Radeon-näytönohjainten jäähdytysratkaisuista. AMD:n mukaan RX-sarjan myötä kaikissa ns. tavallisia eli aksiaalituulettimia käyttävissä malleissa tulee olemaan mahdollisuus pysäyttää tuuletin täysin, ja sen pitäisi pysyä pysähtyneenä paitsi videotoistossa, myös kevyemmän pään peleissä. Aiemmin ominaisuuden olemassaolo on ollut täysin AIB-valmistajien harteilla.

AMD Radeon -roadmap

AMD ei kertonut tapahtumassa tarkkaa julkaisupäivää tuleville näytönohjaimilleen, mutta sen odotetaan osuvan heinäkuulle. Yhtiö myös varmisti tilaisuudessa päivitetyllä grafiikkapiiriroadmapilla, että Vega tähtää nimenomaan korkean suorituskyvyn markkinoille, toisin kuin Polaris.