AMD kertoi uudesta Vega-arkkitehtuurista ennen näytönohjaimien esittelyä

AMD esittelee tänään uusia Vega-arkkitehtuurin perustuvia näytönohjaimia CES-messuilla. Yhtiö kertoi uudesta arkkitehtuurista hieman yksityiskohtia jo ennakolta.

AMD sanoo uuden Vega-grafiikkapiiriarkkitehtuurin muistia maailman parhaiten skaalautuvaksi. Yhtiön mukaan juuri muistin määrän ja tehokkuuden kehitys on jäänyt grafiikkaprosessoinnissa jälkeen. Vegaan kuuluu suuremmalla tiedonsiirtoväylällä varusteltu välimuisti ja uusi HBM2-näytönohjainmuisti. HBM2 tarjoaa edeltäjäänsä verrattuna tuplasti tiedonsiirtokaistaa ja kahdeksan kertaa enemmän kapasiteettia klusteria kohden.

Geometriaa laskevissa yksiköissä on siirrytty yksinkertaiseen työjärjestykseen, jossa työskentely tehostuu yli kaksinkertaisesti kellojaksoa kohden. Varjostinyksiköiden laskennan työjärjestys on myös paremmin sovelluskehittäjien optimoitavissa.

Arkkitehtuurin uudesta välimuistiohjaimesta löytyy grafiikkaprosesseille 512 teratavun laajuinen virtuaalinen välimuisti. Arkkitehtuurin uudenlainen NCU-laskentayksikkö pystyy 512:een kahdeksan bitin laskentaoperaatioon kellojakson aikana.

Uusi laskentayksikkö on optimoitu vanhaa arkkitehtuuria huomattavasti suuremmille kellotaajuuksille ja isommalle määrälle laskentaoperaatioita kellojaksoa kohden. Laskenta- ja pixelimoottoria tehostavat pintamuotoja tehokkaammin optimoivat HiZ- ja FastZ-teknologiat sekä uusittu ja tehokkaampi värien ja tekstuurien kompressointi.

Muropaketin toimitus
Tagit: AMD, Näytönohjain, Vega, CES 2017
NVIDIA julkaisi kannettaviin tarkoitetut GTX 1050- ja GTX 1050 Ti -näytönohjaimetZTE julkaisi odotetusti uuden Blade V8 Pro -mallinsa

Kommentit

2.

Ero kuin yöllä ja päivällä kun vertaa tätä ja naapurisivuston uutista.

3.

Yrittäkää nyt edes. Ihme, kun ette suoraan IO-techistä kopioi näitä…

4.

"512 teratavun laajuinen virtuaalinen välimuisti"
:D

5.

No, kunhan useampi luotettava kolmas osapuoli pääsee ajelemään kattavat testit noilla, niin näkee onnistuiko amd tälläkertaa vai ryssikö taas hommat, niinkuin on tehnyt nyt GPU puolellakin monta kertaa peräkkäin. Sille, mitä amd itse noista sanoo mainospuheissaan ei toinna antaa oikein mitään arvoa.

6.

Amd:llä sentään osataan käyttää asynkronisia varjostima hyväksi dx12:ssa. Eron vieläpä huomaa, kun halvempikin kortti miltei höykyttää Nvidian paria lippulaivakorttia upouusissa peleissä. Uusin deus exi on aika hyvä esimerkki missä edullinen AMD:n kortti on luvattoman lähellä kallista yberkorttia, jonka omistaja on maksanut itsensä kipeäksi.

7.
evntr

"512 teratavun laajuinen virtuaalinen välimuisti"
:D

Eipähän lopu virtuaalimuisti kesken. 😛 Vielä kun joku kertoisi miten tuon saa käytöön. :)

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla