Uusimmat

AMD suunnittelee standardia kannettavien ulkoisille näytönohjaimille

01.03.2016 22:19 Petrus Laine

20160301amdexternalgfx

Ulkoisia näytönohjaimia kannettaville on nähty markkinoilla aina silloin tällöin. Yleensä yritykset ovat jääneet lyhytikäisiksi ja vain tiettyä kannettavavalmistajaa koskeviksi projekteiksi.

AMD puuhaa ilmeisesti parhaillaan uuden, ulkoiset näytönohjaimet standardoivan projektin parissa. AMD:n Robert Hallock ei paljastanut vielä tarkempia tietoja projektista, mutta lupasi että siitä saadaan kuulla lisää hyvin pian. Mikäli Hallockin Facebook-postaukseen liitetty kuva antaa mitään viitteitä asiasta, saattaa suunniteltu standardi perustua Razerin kehittämään Core-järjestelmään, joka yhdistetään tietokoneeseen Thunderbolt 3:lla. Koska Thunderbolt on kuitenkin Intelin oma liitäntä, on todennäköistä, että AMD pyrkii vaihtamaan sen USB Type C -liitäntään.

AMD ei ole ihan ensimmäistä kertaa asialla, sillä yhtiö esitteli ATI XGP:n eli eXternal Graphics Platformin vuonna 2008. Epästandardia liitäntää käyttänyt projekti ei kuitenkaan kantanut pitkälle, ja lopulta sitä myytiin vain Fujitsu-Siemens Amilo Sa 3650:n parina AMILO GraphicsBooster -nimellä ja Acer Ferrari One 200:n parina DynaVid-nimellä.

Facebook, Robert Hallock