Uusimmat

Dune Case on Mac Prota muistuttava sylinterimäinen kotelo mini-ITX-kokoonpanolle

09.03.2016 15:39 Juha Kokkonen

dunecase_1

Alexander Gomez hakee Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa tukijoita mielenkiintoiselle Dune Case -kotelolle, jonka muotoiluun on selvästi otettu inspiraatiota Applen viimeisimmän sukupolven Mac Pro -tietokoneesta. Sylinterin muotoinen Dune Case on 260 mm korkea ja läpimitaltaan 215 mm. Painoa kokonaisuudella on 2,6 kilogrammaa. Värivaihtoehdoiksi tarjotaan mustaa ja ruusukultaa.

Alumiinirakenteisen kotelon sisälle on suunniteltu mahtuvan mini-ITX-kokoinen emolevy, erillinen kahden korttipaikan näytönohjain (max. 185 mm), kaksi 2,5 tuuman levyasemaa sekä SFX-virtalähde. Kotelon kylkeen sijoitetusta paneelista löytyy neljä USB 3.0 -liitäntää, kaksi HDMI 2.0 -liitäntää, verkkoliitäntä, kuuloke- ja mikrofoniliitäntä sekä virtaliitäntä virtalähteelle. Dune Casen jäähdytys hyödyntää lämmön luonnollista nousemista ylöspäin – kone ottaa jäähdytysilmansa pohjan aukkojen kautta ja sen pystysuuntaista virtausta kasvatetaan kotelon yläosaan sijoitetun 140 mm tuulettimen avulla.

dunecase_2

Dune Casen joukkorahoituskampanja päättyy viikon kuluttua (17.3.) ja se toteutuu, jos pottiin kerääntyy vähintään 130 000 dollaria. Toistaiseksi summasta puuttuu noin 55 000 dollaria. Tällä hetkellä rahoituskampanjaan voi osallistua maksamalla kotelosta edullisimmillaan 169 dollaria. Kotelon toimitusten kerrotaan alkavan noin 120 päivän kuluttua joukkorahoituksen vahvistumisesta (heinäkuussa 2016). Lisäksi tavoitteena on saada kotelo julkisesti markkinoille syksyn aikana.

Dune Case -kotisivut

Kickstarter, DUNE CASE: Mini-ITX PC Case w/ Superior Thermal Dynamics

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat