Uusimmat

Galaxilta ohut versio GeForce GTX 1070 -näytönohjaimesta

20.12.2016 09:42 Muropaketin toimitus

Tehokas jäähdytys vie näytönohjaimelta yleensä runsaasti tilaa, leveimmillään neljän korttipaikan verran. Galax on nyt esitellyt tilatietoisille uuden GTX 1070 -kortin, joka tarvitsee vain yhden korttipaikan verran tilaa. Korttia esiteltiin Galaxin ja NVIDIAn tapahtumassa Kiinassa, joka järjestettiin tänä vuonna jo kahdeksannen kerran.

Tarkkoja tietoja ohjaimesta ei kerrottu, mutta lehdistölle esiteltiin mallikappaletta, jota sai kosketella ja kuvata. Kiinalainen Xfastest-sivusto napsikin tulevasta uutuudesta kuvia joka suunnasta. Lähes kauttaaltaan metallikuoreen kätketyssä kortissa oli pieni kurkistusaukko, jonka perusteella kortin jäähdytyselementti on valmistettu kuparista. Kortin takaosassa on kookas tuuletin, joka puhaltaa ilmaa ulos kortin takapäästä. Ohjaimen piirilevy on pienempi kuin NVIDIAn referenssikortissa, mutta metallikuoren ja tuulettimen ansiosta kortti on vastaavasti pidempi.

Kuvien perusteella kortilla on kaksi SLI-liitäntää, yksi 8-pinninen PCIe-virtaliitäntä ja näyttöjen kytkemiseen yksi DisplayPort-, yksi HDMI- ja yksi DVI-liitäntä. Kortin hinnaksi valmistaja lupaili 379 Yhdysvaltain dollaria, ja kauppoihin sitä odotetaan vuoden 2017 alussa.