Uusimmat

HP varmisti muiden valmistajien mustekasettien hylkäämisen olevan harkittu ratkaisu (Päivitys: HP pyörsi päätöksensä)

26.09.2016 20:42 Petrus Laine

HP:n tulostin

Tulostinten mustemarkkinat ovat tunnetusti varsinaisia kultakaivoksia tulostinvalmistajille. Musteiden hinnat valmistajien omissa kaseteissa ovat tähtitieteellisiä, ja HP:n edustajan tiedetään kerran jopa todenneen, että yhtiö voisi jakaa tulostimet kaikelle kansalle ilmaiseksi, koska raha tulee musteista.

HP nousi viime viikolla ikäviin otsikoihin yhtiön tiettyjen tulostinten lopetettua yhteistyön muiden kuin HP-merkkisten mustekasettien kanssa. Epäilyistä ja kohusta välittämättä HP on nyt varmistanut, että kyseessä oli tarkoituksenmukainen, suunniteltu muutos. HP:n PCM-sivustolle (Google Translate) antaman lausunnon mukaan yhtiö aloitti vuonna 2015 päivittää tulostimiin firmwareja, jotka oli ohjelmoitu hylkäämään tietystä päivämäärästä eteenpäin kaikki ne mustekasetit, joissa ei ole HP:n omaa turvapiiriä. Kaikesta porusta huolimatta lienee selvää, ettei HP aio perääntyä päätöksestään.

Päivitys 29.9 klo 15.40:

HP on taipunut paineen alla, kertoo Guru3D. HP on luvannut päivittää tulostimensa uudella firmwarella, joka sallii jälleen muiden valmistajien mustekasettien käytöt. HP:n edustaja on vakavalla naamalla kertonut edellisen päivityksen aiheuttaneen ongelmia vain muutamille käyttäjille, mutta että muutamakin tyytymätön käyttäjä on yhtiölle liikaa.