Uusimmat

Kaihualta matalaprofiilinen mekaaninen näppäinkytkin kannettaviin tietokoneisiin

06.06.2016 17:51 Juha Kokkonen

kailh-laptop-switch-060616

Tom’s Hardwaren messuraportin mukaan kiinalainen Kailh-brändillä näppäinkytkimiä valmistava Kaihua Electronics on esitellyt Computex-messuilla mielenkiintoista uutta mekaanista kytkintyyppiä, joka on matalaprofiilinen ja suunnattu käytettäväksi kannettavissa pelitietokoneissa. Uutuuskytkimen virallista mallinimeä ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta sen tuotekoodi on CPG135001DXX.

Uusi kytkinmalli tulee aluksi saataville sinisenä, ruskeana ja punaisena, joiden perustuntuma vastaa vastaavia Cherry MX -kytkinmalleja. Niiden kokonaisliikematka on kuitenkin vain noin 3,0 mm ja aktivoitumispiste sijaitsee noin 1,5 mm painalluksen päässä. Kaikkien kolmen kytkintyypin painallusvoimakkuudeksi kerrotaan 60 cN (grammaa).

Kaihua esitteli uusia kytkimiään matalaprofiilisten ”kannettavanäppäinhattujen” kanssa, jotka ovat noin puolta matalampia kuin tavalliset mekaanisten näppäimistöjen hatut. Valitettavasti näppäinhattujen kiinnityskanta poikkeaa yleisestä ”rististandardista”, joten toisenlaisia näppäinhattuja ei ole erityisen helposti käyttäjän saatavissa.. Kytkimistä löytyy myös taustavalaistus sekä yksivärisillä että RGB-ledeillä toteutettuna.

Matalaprofiilisen kytkimen ohella Kaihuan kerrotaan esitelleen myös keskeisellä valolla varustettua Topre-/Romer-G-tyyppistä kytkinmallia sekä klikkaavaa valkoista kytkintyyppiä osaksi perusmallistoaan.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat