Uusimmat

LG lähtee VR-lasien markkinoille

07.03.2017 12:58 Muropaketin toimitus

LG esitteli Game Developers Conference -tapahtumassa tulossa olevia VR-lasejaan. Laseja kehitetään yhteistyössä Valven kanssa avoimella Steam VR -alustalla. Laseista kertoi muiden muassa ArsTechnica uutisessaan.

Arstechnican mukaan suurin ero LG:n tulevien lasien pahimpaan kilpailijaan, HTC Viveen, on laitteen mukavuus. Sivuston mukaan lasien mukavuus on pantojen asettelun myötä samaa luokkaa Playstationin VR-lasien kanssa. Tämä tekisi niistä huomattavasti Viveä ja Oculus Riftiä miellyttävämmän.

LG:n laite erottuu Vivestä myös ruudun resoluutioltaan. LG on päätynyt käyttämään yhtä näyttöä, jossa on molemmille silmille 1440 x 1280 kuvapisteen tarkkuus. Viven paneeleissa on pikseleitä 1080 x 1200 kummallekin silmälle. Resoluution erilaisesta kuvasuhteesta huolimatta laseilla on LG:n mukaan Viven kanssa sama 110 asteen näkökenttä. Näytöllä on kokoa 3,64 tuumaa ja sen päivitystaajuus on 90 hertsiä.

LG on lisäksi kehittänyt laseille samankaltaiset ohjaimet kuin Oculuksella ja HTC:llä. Ohjaimet käyttävät Valven kehittämiä majakoita sijainnin määrittämiseen HTC Viven tapaan. LG lupailee laseja markkinoille loppuvuodesta, muttei ole vielä tehnyt päätöstä hinnasta. CDC-tapahtumassa yhtiö halusi ensisijaisesti kerätä palautetta laitteesta pelinkehittäjiltä.

Muropaketin uusimmat