Uusimmat

Microsoft paketoi AR-lasit lähes huomaamattomaan pakettiin

25.05.2017 12:05 Muropaketin toimitus

Microsoft julkisti ilman suurta mediahuomiota uudenlaisen prototyypin lisätyn todellisuuden laseista. Järeän HoloLens -kypärän sijasta prototyyppi muistuttaa vain muodikkaita, paksusankaisia hipster-laseja.

Digitaaliseen holografiaan perustuvien lasien tekniikka on vielä Microsoftin tutkijoiden mukaan aivan alkutaipaleella. Prototyyppi ei esimerkiksi vielä osaa pitää kirjaa ihmisen pään tai silmien liikkeistä. Tutkijat ovat kuitenkin onnistuneet luomaan laajan katselukulman holografisen näytön ja useaa tarkennuspistettä tukevan näytön.

Tutkimuksessa esitellään esimerkiksi lohikäärmeen kuvaa, jonka eri kohtiin ihmissilmä voi tarkentaa. Microsoftilla on myös onnistuttu pakkaamaan holografinen näyttö mallikuvissa näkyvään pieneen tilaan. Kaikkea kolmea ei kuitenkaan ole vielä saatavilla yhtä aikaa.

Microsoftia AR-kisassa kirittävät ainakin omista AR-lasisuunnitelmistaan kertonut Facebook ja sovellukseensa AR-ominaisuuksia lisännyt Snap. Kameralasit Snapilla jo valikoimissaan onkin. Myös Applen epäillään kehittelevän salassa AR-teknologiaa.