Uusimmat

Muropaketin käyttäjätutkimus: Arvostelut ja testit vetävät – viihde-elektroniikka kiinnostaa

01.03.2016 11:25 Toimitus

Muropaketin käyttäjätutkimus

Muropaketissa toteutettiin helmikuussa 2016 sisältöön ja kaupallisiin ratkaisuihin keskittynyt käyttäjätutkimus.

Muropaketin tuoreessa käyttäjätutkimuksessa selvitettiin käyttäjien näkemyksiä ja toiveita sivuston sisällöstä ja kaupallisista ratkaisuista. Tutkimukseen tuli yhteensä 1 398 vastausta.

Kyselystä kävi ilmi, että 82 prosenttia vastaajista on käyttänyt Muropakettia vähintään 4 vuoden ajan ja 77 prosenttia vastaajista käyttää Muropakettia vähintään kerran päivässä. 32 prosenttia heistä kertoi vierailevansa sivustolla monta kertaa päivässä.

Lisää viihde-elektroniikkaa

Käyttäjät kertoivat lukevansa etenkin tietotekniikkauutisia, arvosteluja, testejä ja MuroBBS-keskustelupalstaa. Lisätietoa Muropaketista etsitään etenkin tietoteknisistä aiheista. Poikkeuksen muodostivat alle 24-vuotiaat, jotka vastasivat etsivänsä sivustolta eniten tietoa näytönohjaimista.

Käyttäjätutkimus osoitti, että nykyisen sisällön lisäksi lukijat kaipaavat lisää sisältöä etenkin viihde-elektroniikasta. Tämä korostui varsinkin niiden käyttäjien kohdalla, jotka käyttävät Muroa vähintään kerran päivässä.

Vastaajat saivat myös vapaasti kommentoida, mistä aiheista kaipaisivat lisää sisältöä Muropakettiin. Avoimissa vastauksissa nousivat esille muun muassa ohjelmointi ja tietojärjestelmät, näytöt, käytettävyyteen liittyvät arvostelut ja VR-laitteet.

Kilpailut ja testit kiinnostavat Muropaketin lukijaa

Kaupallisesta materiaalista vastaajia kiinnostivat eniten kilpailut ja testit. Nämä korostuivat etenkin pitkäaikaisten Muro-käyttäjien vastauksissa. Lisäksi kyselyssä selvitettiin, mitkä asiat vaikuttavat Muropaketin käyttäjän ostopäätökseen. Eniten ostopäätökseen vaikuttavat testitulokset ja muiden käyttäjien kommentit, mutta myös eksklusiiviset tarjoukset.

Lisäksi myös pelit kiinnostavat Muropaketin kävijöitä: jopa 89 prosenttia vastaajista kertoi olevansa kiinnostunut tietokone-, mobiili- ja konsolipeleistä. Lisäksi synergia Dome.fi:n välillä toimii – yli puolet niistä, jotka käyttävät Muropakettia monta kertaa päivässä, lukevat myös Dome.fi-sivustoa.

Toiveet huomioidaan

Käyttäjätutkimuksen tulokset luonnollisesti huomioidaan sivustoa kehittäessä.

Tänä keväänä Muropaketti rikastaa tarjontaansa uusilla aiheilla ja kirjoittajilla. Dramaattisia muutoksia tuttuun linjaan ei ole tulossa; paljon kiitosta ja kiinnostusta keränneet testit ja muut juttumallit säilyvät tekijöineen myös jatkossa. Esimerkiksi lukijoiden kaipaamaa viihde-elektroniikkaa aiotaan käsitellä luontevasti ylikellottamisen ja piirilevyjen ohessa, ei niitä jyräten.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat