Uusimmat

Seagaten yritys-SSD murskaa aiemmat siirtonopeusennätykset: 10 Gt/s

08.03.2016 21:35 Petrus Laine

20160308seagatessd

Ennätystehtailut ovat aina hyvää markkinointia yrityksille. Samsung vei viime viikolla SSD-asemien kapasiteettiennätyksen nimiinsä yli 15 teratavun PM1633a-SSD-asemalla. Seagate on päättänyt lähteä SSD-ennätyskilpaan toisesta näkökulmasta: siirtonopeuksista.

Seagate on esitellyt tänään SSD-aseman, jonka se kehuu olevan maailman nopein ja selvällä marginaalilla. Toistaiseksi nimettömän SSD-aseman kerrotaan olevan valmis tuotantoon, ja tukevan muun muassa Facebookin ajamaa OCP-standardia (Open Compute Project). Seagate uskoo, että virallinen julkaisu tullaan tekemään kesällä, vaikka SSD-asemat ovatkin jo nyt yhtiön kumppaneiden tilattavissa.

Seagaten uuden SSD-aseman siirtonopeudeksi luvataan peräti 10 Gt sekunnissa, minkä yhtiö kertoo olevan 4 Gt/s korkeampi kuin aiempi ennätys. SSD-asema kytketään tietokoneeseen tai palvelimeen 16-kaistaisen PCI Express -väylän kautta, ja se tukee NVMe-protokollaa. Samasta SSD-asemasta on luvassa myös PCI Express x8 -versio, jonka siirtonopeuden luvataan olevan 6,7 Gt/s. Valitettavasti yhtiön lehdistötiedote ei paljasta esimerkiksi aseman luku- ja kirjoitusnopeuksia, tai muita tarkempia teknisiä tietoja.

Seagate, Lehdistötiedote