Uusimmat

Väite: Intel aikoo estää kerroinlukollisten Skylake-prosessoreiden ylikellotuksen

03.02.2016 12:51 Petrus Laine

20160203skylake

Useat emolevyvalmistajat ovat julkaisseet emolevyilleen BIOS-versioita, jotka mahdollistavat kerroinlukittujen Skylake-prosessoreiden ylikellotuksen BCLK-kellotaajuutta korottamalla. Intel tukee virallisesti ylikellotusta vain K-merkityillä, kerroinlukottomilla prosessoreilla.

Monellekaan ei liene yllätys, että Inteliltä löytyy suunnitelmia BCLK-ylikellotuksen estämiselle kerroinlukittujen prosessoreiden kohdalla. Sama koettiin myös Haswell-sukupolvessa, jossa jotkut emolevyvalmistajat mahdollistavat kerroinlukittujen prosessoreiden ylikellotuksen BCLK-kellotaajuutta säätämällä. Tuolloin Intel esti toiminnan mikrokoodipäivityksellä prosessoreilleen, ja nyt ilmassa on vastaavat merkit myös Skylake-prosessoreille.

BenchLife-sivuston mukaan merkit Intelin suunnitelmista löytyvät hiljattain julkaistusta mikrokoodipäivityksestä. Julkaistu mikrokoodipäivitys korjaa Skylake-prosessoreista löydetyn bugin, joka sai kokoonpanon kaatumaan tietyissä rasistustilanteissa. BenchLife-sivuston mukaan mikrokoodista on löydettävissä jo ensimmäisiä estotoimenpiteitä kerronlukittujen prosessoreiden ylikellotuksen estämiseksi. Tässä mikrokoodiversiossa on kuitenkin vielä ainakin joitain aukkoja, jotka mahdollistavat ylikellotuksen edelleen, mutta Intelin uskotaan tukkivan ne jossain tulevassa mikrokoodipäivityksessään.

BenchLife, Welfare longer, Intel ready blockade Non-K overclocking Vulnerability (Google Translate)