Windows Vistan tuki päättyy 11.4.2017

Microsoft muistuttaa käyttäjiään Windows Vistan tuen päättymisestä. Tuki päättyy virallisesti 11.4.2017, eikä käyttöjärjestelmälle tämän jälkeen julkaista uusia järjestelmä- tai tietoturvapäivityksiä. Samalla päättyy myös tuki Internet Exploler 9 -selaimelle.

Microsoft kehottaa siirtymään uudempiin käyttöjärjestelmiin, ensisijaisesti Windows 10 -käyttöjärjestelmään, jonka järjestelmävaatimukset poikkeavat vain hieman Windows Vistan vaatimuksista. Vähimmäisvaatimuksena on yhden gigahertsin taajuudella toimiva suoritin. 32-bittisessä järjestelmässä vaaditaan gigatavu keskusmuistia (64-bittisessä järjestelmässä vaaditaan kaksi gigatavua). Kiintolevytilaa tarvitaan 32-bittisessä järjestelmässä 16 gigatavua, 64-bittisessä 20 gigatavua. Näytönohjaimelta vaaditaan vähintään DirectX 9 -tuki ja WDDM 1.0 -ajurit.

Mikäli jatkaa Windows Vistan käyttöä tuen päätyttyä, on suotavaa vaihtaa käyttöön jokin muu selain kuin Internet Exploler. Lisäksi tietoturvaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä järjestelmästä mahdollisesti paljastuville uusille aukoille ei enää tule korjauksia.

Muropaketin toimitus
Tagit: Internet Explorer, Microsoft, Windows Vista
Microsoft saa pienennettyä Windowsin päivitysten latauskokoaMicrosoft estää vanhempien Windowsien käyttöjärjestelmäpäivitykset Ryzen- ja Kaby Lake -kokoonpanoissa

Kommentit

2.

Eikö Google Translate oikein toimi vai mikä on ongelmana, kun oikeen kahteen kertaan mainittu Internet Exploler 9? :rofl:

3.

Exp-loller. :p

4.

Hei missä on ne kaikki kitisijät, jotka haluaa pidättäytyä väkisin vanhoissa käyttiksissä. Eikö nyt pitäs avautua?

Hienoa että päästään eroon näistä aatamin aikasista käyttiksistä. Hyvä mikkisoft

5.

Ei varmaankaan mitään ongelmaa käyttää Vistaa jatkossakin, kun ei minullakaan ole mitään ongelmaa käyttää XP:tä :kahvi:

Joskus päivitän, kun viitsin. Netin selaamiseen ja toimistohommiin ei kummempaa tarvita. Onnistuu myös photari, 3d-hommat, vanhat pelit, emuloinnit, leffojen katselu ja musiikin tekeminen ja kuuntelu. Aika vähän lopulta syitä päivittää. Lähinnä ne pelit ja jos jonkun uuden softan välttämättä nyt haluaa käyttöönsä.

Osallistu keskusteluun MuroBBS:ssäKommenttikupla