Uusimmat

Xbox-pomo Phil Spencer: Perinteiset konsolisukupolvet menneisyyttä, päivitettävyys tulevaisuutta

02.03.2016 20:31 Petrus Laine

20160302xboxupgrades

Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencer on kertonut ajatuksistaan konsoleista ja niiden tulevaisuudesta. Spencerin vision mukaan on aika heittää hyvästit perinteisille konsolisukupolville, ja siirtyä lähemmäs PC-tietokoneita.

Tarkemmin Spencer tarkoittaa sitä, että hän uskoo konsolien saavan jatkossa rautapäivityksiä täysin uuden konsolisukupolven sijasta, ja vaikka täysin uusia konsolisukupolvia tultaisiinkin julkaisemaan, ne tulisivat saamaan päivityksiä myös rautaominaisuuksiinsa elinkaarensa aikana. Hän laskee esimerkiksi PlayStation 4:n lähitulevaisuudessa saavan virtuaalilasituen kuuluvan eräällä tavalla tällaisiin päivityksiin, sillä sen mukana tulee myös uutta rautaa, joka mahdollistaa paremman VR-kokemuksen verrattuna konsolin perusrautaan.

Spencer näkee yhtiön Universal Windows Application -ohjelmat merkittävänä osana tätä ajatusta, sillä ne takaisivat mahdollisuuden ajaa edellisten ja jopa tulevien sukupolvien pelejä myös vanhemmilla konsoleilla, olettaen tietenkin, että pelinkehittäjät ottaisivat vanhemmat sukupolvet huomioon esimerkiksi heikommin asetuksin. Ajatus ei ole täysin absurdi, sillä monista peleistä julkaistaan jo nyt versioita sekä edelliselle että uudelle sukupolvelle, ja UWA-ohjelmat mahdollistaisivat saman jatkamisen aiempaa edullisemmin kehityskustannuksin.

Polygon, Phil Spencer signals Xbox One hardware upgrades

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat