Uusimmat

Ylikellottajat rikkoivat 3 GHz:n rajan GeForce GTX 1060:lla

20.12.2016 20:03 Muropaketin toimitus

Galax ja NVIDIA pitivät jälleen vuotuisen ylikellotus-, peli- ja esittelytilaisuutensa Kiinassa. 2016 NVIDIA & Galax -tapahtumassa tehtiin tänä vuonna myös uusi grafiikkapiirin kellotaajuusennätys.

Ylikellottajat ovat onnistuneet rikkomaan uuden merkittävän rajapyykin grafiikkapiirien kellotaajuudessa. Galaxin GeForce GTX 1060 6GB HOF GOC -näytönohjaimen GP106-grafiikkapiiri saatiin kuritettua messuilla peräti 3012 megahertsin kellotaajuudelle nestemäisen typen jäähdyttämänä. Järeällä jäähdytyksellä ja virransyötöllä vakionakin varustettu näytönohjain saa virtansa koviin kellotustuloksiin yhdellä 6- ja yhdellä 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

Ylikellotustuloksen takana ovat nimimerkit Bob(nz), DrWeez, Rsannino ja Vivi, ja se löytyy luonnollisesti myös HWBotista. HWBottia varten ajetun testituloksen mukaan näytönohjain oli kyllin vakaa ainakin GPUPI-testin ajamiseen. Samassa tilaisuudessa myös kaksi muuta ylikellotustiimiä sai rikottua 3 GHz:n rajapyykin samanlaisilla Galaxin GTX 1060 GOC HOF -näytönohjaimilla, mutta grafiikkapiirin kellotaajuudet jäivät ilmeisesti muutaman megahertsin DrWeezin, Rsanninnon ja kumppaneiden saavutuksesta.

2016 NVIDIA & Galax -tapahtuman testituloksista uutisoi muun muassa WCCFTech.