Verkkokauppa.comille oma viestiketju MuroBBS-keskustelupalstalle

Muropaketin MuroBBS-keskustelupalstalle on avattu virallinen viestiketju Suomen toiseksi suurimmalle viihde-elektroniikan jälleenmyyjälle Verkkokauppa.comille. Yrityksen edustajat keskustelevat aktiivisesti MuroBBS-käyttäjien kanssa ja viestiketjuun on luvassa myös ajankohtaisia erikoistarjouksia, joten kannattaa seurata aktiivisesti ketjun tapahtumia.

Verkkokauppa.com myy tietotekniikkaa, viihde-elektroniikkaa, lelu-, peli- ja navigaatiotuotteita Helsingin, Pirkkalan ja Oulun myymälöiden, 2000 postikonttorin ja 500 R-kioskin kautta. Yhtiö on perustettu 1992 ja sillä on yli 400 työntekijää neljässä toimipisteessä.

Muropaketti.com on vuonna 1999 perustettu Suomen suurin tietotekniikkasivusto, joka kerää viikossa noin 200 000 uniikkia kävijää ja MuroBBS-keskustelupalstalla on yli 100 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

MuroBBS, Verkkokauppa.comin viestiketju

PS. Muista katsastaa myös muiden MuroBBS:n kaupallisella alueella toimivien yritysten viestiketjut, joissa etuja, tarjouksia ja kilpailuja lukijoillemme.

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

Minkähän takia VK ryhtyi myymään noit hilavitkuttimia ja keittiö kamaa? Mixei pysynyt vaan atk -tavarassa?

Vastaa tähän
3.

Kyllä sitä ennemmin jimssistä ostaa vaikka kymmenen ekee kalliimalla jonkun komponentin , kun että tilaa sen verkkokauppa comista ja vartoilee sitä puolivuotta, eikä sähköposteihin vastata. Jimssillä palvelu pelaa huomattavasti paremmin, mutta onhan puljut hyvin eri kokoluokkaa, but anyways…

Vastaa tähän
4.

@29. Mitenniin ei?

Se että on suuri valikoima ei aina tee autuaaksi. Suuremmalla valikoimalla on suuremmat kulut. Verkkokauppa.com erottautui aikanaan nimenomaan massasta halpojen hintojen ja nopeiden toimitusaikojen perusteella. Tämä oli atk harrastajille rajatun valikoiman ja puhtaasti verkkokaupan ansiosta.

Nyt verkkokauppa.com:lla ei ole enää mitään muuta yhteistä menneisyyden kannalta paitsi nimi. Nimeomaan on panostettu kivijalka liikkeisiin ja muuhun mistä tulee myös hallinnointi ja hallinta kustannuksia. Tämä heijastuu auttamatta myös hintoihin. Valikoimaa on niin pirusti leivänpaahtimesta hilavitkuttimiin. Nykyään ei verkkokauppa.com kilpaile muiden atk laitteiden kanssa niinkään vaan esimerkiksi gigantin. Tosin tämän ratkaisun tehtyään kutistui omalla markkina-alueellaan jättiläinen uudestaan kääpiöksi.

Vastaa tähän
5.

@36 Joo en kyllä itse usko sanaakaan mitä myyjä sanoo. Ajan tuhlausta puhua myyjälle ku ne ei oo mitenkää vastuussa antamistaan neuvoista. Sen takia netistä on kiva tilata kun voi lukea arvosteluja yms käyttökokemuksia, ja manuaalista näkee kyllä usein yllättävän hyvin millanen laite on. Aikaa vievää toki, mutta jossain näytössä on kyl todella ärsyttävää jos saa huonon, ku siitä joutuu kärsii sitte pitkään, tai sitte saa ostaa toisen.

Vastaa tähän
6.

Itselläni ristiriitaiset kokemukset VK:sta nykyään. Vuoden jälkeen hajonneen 8800GT sain vaihdettua ilman kuittia (WOOOT?) suoraan 4870 512mb aikoinaan, ja kun kaverilla kävi sama homma niin vaihto onnistui ihan yhtä näppärästi. Kaks vuotta myöhemmin ostin LED monitorin PS3 käyttöön ja meni vähän sikaa säkissä kun ei päässy liikkeessä testaamaan. VK myyjä vakuutti että kuvanparannuspiiri on just samallainen tai vähintään parempi kuin minun vastaavassa olohuone-TV:ssä. Todellisuudessa kyseinen piiri ei terävöittäny kuvaa lainkaan samalla tasolla, ja PS3:n HD matskut näyttävät pikselimössöltä verrattuna 3v vanhan TV:n vastaavaan kuvaan. Palautusta kun kyselin niin naurettiin tiskillä että sitä saa mitä ostaa… kahdessa vuodessa on siis muuttunut paljon.

Vastaa tähän
7.

@34 joo katotaan vaan.. tähän mennessä aika vaisua on olla vastailu negatiivisiin palautteisiin ketjussa..

Vastaa tähän
8.

@16 Kyllä, mutta nyt saadaan kissa pöydälle helpommin 🙂

Vastaa tähän
9.

@32 Tuo kertoi enemmän kyllä itsestäsi kuin liikkeestä. Itse ainakin ymmärrän asian niin että ehkä sinun oikeasti kannattaisi hakea hoitoa sairaudellesi. Noita foliohattu-juttuja kukaan terve ihminen usko. Sehä se on kun on näillä nykypäivänä ku juodaan sitä eässää niin pärisee juttuihinkin hieman turhan paljon väriä.

Huomauttaisin vielä että.
Kommentin 8 kirjoittanut sanoi ettei ole koskaan kuullut kyseisestä liikkestä negatiivistä sanottavaa? Ei sanonut.

Vastaa tähän
10.

@8.
Tilasin putkinäytön verkkokaupasta, osoittautui että se oli joku käytetty paska ja kun yritin palautusta niin haistatettiin vaan paskat. Noin, nyt olet kuullut jotain huonoa.

Vastaa tähän
11.

@2&3
Kukaan ei edelleenkään halua tehdä kauppaa tappiolla. Jimmsikään ei mikään rikas rahapesä ole. Kaukana siitä.

Muropaketti on kyllä hyvä kohde tämän alan kaupoille levittäytyä. Tyydykettä suuntaan, että toiseen. Näin se kuuluukin olla.

Vastaa tähän
12.

@29 Fyysisen pelin käyttämisessä on kova vaiva. Digitaalisen jakelun helppoudesta maksaa mielellään.

Vastaa tähän
13.

28@ Verkkokaupan omistajat tuskin jakavat harmistustasi ;).

Mitä tulee tähän Verkkikseen, niin ei sieltä mitää “isoa” kannata ostaa, poikkeuksena JOTKUT Apple-rojut, ne kun ovat aikalailla samanhintaisia kaikkialle EU-alueella. Sama koskee tosin muitakin liikkeitä ja koko Suomea kaikille aloilla.. Suomesta ei kannattaisi edes ruokaa ostaa, jos senkin voisi Saksasta tilata. 30€ extraa jostain SSD-levyn helpommasta takuuhoidosta, alkaa olemaan IMO liian kallis “vakuutusmaksu”. Pelejäkin on pystynyt Suomesta ostamaan ainoastaan tuon Ahvenanmaa-myynnin takia. Tänä vuonna sekin loppuu. Kiitos politiikot.

Vastaa tähän
14.

No eipä itselle ainakaan mitään valittamista verkkiksessä paitsi onhan se harmi kun kasvoi kaiken massan kaupaksi. Valikoimat kun kasvoivat niin verkkokaupan toinen hyvä puoli hävisi eli nopeat toimitusajat, kun ei enää kaikkia tuotteita voi säilyttää varastossa (ainakaan montaa kappaletta). Tosin ottakaa tämä siltä kannalta jolla on valitettavaa niin pääsette antamaan RAKENTAVAA palautetta josta voisivat ottaa myös oppia.

Vastaa tähän
15.

Takuu ja/tai asiakaspalveluhan on verkkokaupan plussapuolia. Kiintolevy hajos. Uusi (sama malli) tuli rikkinäisenä. Palautin ja pyysin uudempaa SATA3 mallia ja sain sen. Eikä tähän mennyt montaa päivää.

Vastaa tähän
16.

Yllättävää että näinkin arkaaisselle sivulle tallaista tulee, mutta varmaan hyvästä syystä eli pitää antaa krediittiä sillon kun se paikka.

Vastaa tähän
17.

@18

Mitäs ihmeellistä tuossa nyt on? Samanlaillahan tehtiin Silentrigin ja Jimm’sin keskusteluille.

Vastaa tähän
18.

Vihdoinkin. Innolla odottanut että milloin VK tänne saapuu, hyvää kokemusta kys puljusta vuosien aikana saanut. Paikka vaan on hieman kuusessa mutta kun alue sen ympäriltä rakentuu niin kohta eteen pääsee jo ratikalla.

Vastaa tähän
19.

Ittellä on ainaki verkkokaupan kanssa aina takuu/palautus asiat sujuneet ilman mitään moitteita. Tiiä sitten mikä teillä on ongelmana…

Vastaa tähän
20.

@19 Samaa mieltä. Se “suomihintalisä” on kaikilla Suomalaisilla puljuilla ja about samaa tasoa. Kirjoitin vähän epäselvästi. Kilpailua kaipailen ja niitä “sisäänvetotarjouksia”. Tietty on se realismia että Suomen markkinat on aika olemattomat eikä se myynti perustu volyymiin niinkuin isossa maailmassa. CDON kusetuksista en tiedä, mutta ne ovh-hinnat on kyllä ihan hatusta vedetyt.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.