ViewSonic esitteli 32-tuumaista tietokoneen näyttöä 3840×2160-resoluutiolla

ViewSonic on esitellyt Computex 2012 -tapahtumassa 32-tuumaisen VP3280-LED-näytön prototyyppiä, jonka odotetaan saapuvan markkinoille tämän vuoden lopulla ja maksavan “pienen henkilöauton verran”.

Valkoisella LED-taustavalaistuksella varustettu näyttö tukee 3840×2160-resoluutiota, jossa on pikseleitä neljä kertaa enemmän kuin 1920×1080 Full HD -resoluutiossa. Näytön vasteajaksi ilmoitettiin kahdeksan millisekuntia ja dynaamiseksi kontrastisuhteeksi 30 000 000:1, muita listattuja ominaisuuksia olivat 10-bittiset värit eli 1,07 miljardia väriä sekä 88 % NTCS color gamut. Näyttöä ohjattiin kahdella DVI-kaapelilla ja prototyypissä ei ollut vielä käytössä lopullinen muotoilu.

Computerbase.de, 32 “ViewSonic monitor with 3840 × 2160 pixels (Google Translate)

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

@38
Tuo on siis yritystason näyttö ja sinä puhut TV:stä. Ei noita oikein voi verrata.

Tällä hetkellä suurin myynnissä oleva näyttökoko on 30″ 2560×1600 resolla ja noita on myyty nyt ainakin (yli) 6 vuotta. Niiden hinnat oli silloin noin tuplana tuo sun HDReady TV:n hinta. Oikeastaan tekniikka etenee tässä tapauksessa hitaasti, koska nyt vasta on tuloillaan parannusta tuohon jo ikivanhaan 2560×1600 resoon.

Vaikka tuo näyttö tulisi nyt myyntiin, niin ei sun tarvisi TV:si vaihtaa. Kyllä TV:t on aina reson suhteen näyttöjä jäljessä ja FullHD:lla mennään varmaan vielä vuosia, kunnes tulee tarkempaa materiaalia katsottavaksi.

Vastaa tähän
3.

Juu, siis uutta emoa, prosua, muistia ja näyttistä (ehkä jopa poweria) oltaisiin jonottelemassa.

Kun tämä kaikki meille rakas kodinelektroniikka taas “menee uusiksi”, niin minnekäs se “eilisen elektroniikka” päätyikään? Ei tällä menolla onnelliseksi tulla, kun vuosineljännesperspektiivillä johdetut firmat vievät loppupelissä sekä rahat että henget.

Ei kai me tyytyväisiä nykyiseen saada olla, kun myynnithän siinä laskisivat 🙂

Planned Obsolescence

Vastaa tähän
4.

Hah! Muistan kun viisi vuotta sitten ostin 32″ HDready eli 1280×720 LCD-telkkarin. Hintaa taisi olla 800€. Oli olevinaan iso ja hyvä. Nykyiselle 46″ puolentoista tonnin hintaiselle FullHD Bravialle ottaa takkiin niin että suhisee. Nyt sitten tällaista? Niin se tekniikka etenee.

Vastaa tähän
5.

Tuollainen resoluutio voisi jo olla sen verran pehmeä, että voisi VIIMEIN luopua AA:n käytöstä. Nykyisessä 27″ 1920×1200 näytössä pakko käyttää AA:ta, muuten sahalaidat hyppivät silmille koko ajan liian häiritsevästi.

Vastaa tähän
6.

34. Käynnistys vähintään kerran kuussa kun firman IT ajaa pakolliset päivitykset läpi. MItä suotta pistää konetta virransäästötilaan, win+L ja go home. Työasioitahan nuo.

Vastaa tähän
7.

Minua ei sinänsä tuo työtilan kasvu kiinnosta, virtuaalityöpöydät on keksitty, mutta olisi kiva jos edes pdf:t näkyisi terävänä eikä suttupaskana ilman skaalauksia, kuten paperillakin näkyy.

Vastaa tähän
8.

@13
2^10^3 = 1073741824
1024^3 = 1073741824

@28
Mitköhän mahdat puuhastella vai ovatko tykkänään työasioita?
Lepotila säilyttää kyllä ikkunoiden asetukset. Pakollinen uudelleenkäynnistys jonkin sovelluskehittimen tiltatessa onkin sitten toinen juttu.

Vastaa tähän
9.

Jatkoa vielä PPI keskusteluun Apple-ihmisille:

Mittasin itselle katseluetäisyydeksi 23″ näyttöön n. 50cm, eli n. 20″. “Retina”-resoluutio tälle etäisyydelle olisi noin 150-160 PPI. Koska luultavasti tällä näytöllä katseluetäisyys olisi hieman suurempi, voinee tätä uutuutta kutsua Retinaksi, tai ainakin aika lähellä sitä.

Vastaa tähän
10.

Onhan tuo sentään edistystä niistä iän ikuisista <100 PPI näytöistä vähäsen, sentään jo melkein 140 PPI. Läppäri-rintamalla taas saa jo esim 11.6" kokoluokassa FullHDtä uusiin ultrabookkeihin, josta näppärämpi laskisi 190 PPI.

190PPI tarkoittaisi tätä 3840x2160 resoa 23-24" kokoluokassa, joka olisikin pykälää helpompi sijoittaa pöydälle kuin 32" ruutu. Etenkin jos haluaisi jotain kolmen näytön eyefinityä

Vastaa tähän
11.

Hyötykäyttöönhän tuo on tarkoitettu, mutta kyllä tuolla pelitkin pyörisi. Mulla oli 3×30″ Eyefinity setissä 8000×1600 px reso pelatessa (bezel correction), joka on hieman yli 1.5 kertaa suurempi kuin tuon näytön reso, joten kokemusta on. Tuon mun setin testejä on foorumin käyttäjien tuotetesteissä. 3GB näyttismuistia riitti kaikkeen mulla, ja niin myös sitten riittäisi tuollekkin.

Mulla se vaati aina väh. 2 kpl uusimpia ja tehokkaimpia GPU:ta ja peleiltä hyvän multi-GPU tuen, jotta sai semmoisen 30-40 fps. Sillä pystyi pelaamaan muita paitsi nuorison suosimia FPS nettipelejä. Ja monet pelit pyöri ihan maksimiasetuksilla, kun suurin osa on konsoliportteja. Laatua tiputtamalla tai useammalla kuin kahdella GPU:lla sai fps:n yli 60.

Yksi tai vielä kaksikin noita toimisi pelikäytössä, mutta kolmelle ei sitten enää varmaan riittäisikään edes neljä kpl tehokkaimpia GPU:ta. Se vastaisi jo kuutta 30″ näyttöä, eli tuplasti tuo mun aiempi setti.

Vastaa tähän
12.

Eihän tuon pikselitiheys ole kuin 1600×900 14″ läppärien luokkaa, eli ei paljon mitään.

Vastaa tähän
13.

Sen takia itse en windows maailmassa viihdykkään, kun ikkunat pomppii minne sattuu. Nimimerkillä linux+E17 ja remember size&position. Osassa ikkunoista on vielä nimet niin että voin availla monta samaa softaa ja osaa paikottaa ne…

Ei silleen, kyllä tollanen näyttö olis poikaa. Itsellä kuitenkin se kipuraja on tuhannen euron kohdalla. Pelaa en, joten näyttö on jo tonnin hintasen tuplasti kalliimpi kuin kone. Niinhän sen kuuluukin, koska sitä näyttöä tuijottaa päivästä toiseen!

Vastaa tähän
14.

Pelata?

1 x p4v (+ diff ikkunoita satunnaisesti)
3 x visual studio (sovellus, remote debugger, ajuri)
2 x windows shell (testaus shell, adb)
2 x ssh (eri koneita auki)
1 x selain (tabeja auki 5-6)
1 x pdf viewer (dokumentaatiota)
2 x notepad++ (noteja, dokumentaatiota)
1 x RVDS / T32 (flashing, debugging, jne)
1 x outlook (ööö.. meilit?)

Nykyinen configuraatio: 30″ 2560×1600 + 21″ 1600×1200.. ja ikkunoita on limittäin ruutu täynnä. Helpottaisi elämää jos voisi vilkuilla ikkunoihin ilman hiiren liikuttelua.. nyt pitää priorisoida mitä on milläkin hetkellä näkyvissä. Ja reboottaus on yhtä helvettiä kun pitää availla kaikki uudelleen ja sijoitella ikkunat, jne.. olisi mahtavaa jos käyttis toimisi kuten OIKEA työpöytä, että ohjelmat jäisi auki tutuille paikoilleen jne..

Mutta ymmärrän kyllä tilanteenne.. pelit ei pyöri.. paha ongelma.. 🙁

Vastaa tähän
15.

Saapi kyllä olla melkonen tietokone, jos tolla näytöllä meinaa pelata. En usko että se on niin paljon hienompaa pelata tollasella öky näytöllä, kun vaikka minun SyncMaster TA350:lla

Vastaa tähän
16.

Juuuu eiiiii. Siis ei tule 1080p reso mihinkään poistumaan ennen kuin blurayn korvaaja ja elokuvat 4k resolla ovat näpeissämme. Tämä voi tulla yllättävänkin nopeasti jos 3D ei generoi laitteiston uusimistarvetta riittävästi alkaa laitevalmistajien puolesta tulla painetta julkaista jotain “uutta” mikä pakottaa kaikkien kotiteatterit ja näytöt uusiksi.

Tuo protohan on ulkonäöltään nätti ku mikä, tummanharmaa kantti x kantti laatikko… just samannäkönen ku (suurin?)osa viewsonicin ammattinäytöistä muutoinkin.

Itse näkisin mieluusti 16:10 kuvasuhteen, tosin tuolla “4k” resolla korkeutta on riittävästi ja voisi totutella siirtää työkalurivit ja alapalkit sivuille pystyyn

Vastaa tähän
17.

Kyllä tuolle käyttöä tulee se on selvä… Ei vain mahdu omaan budjettiin vielä 4-5 vuoteen, mutta kyllä yläpään näyttöjen on kaikkien mentävä tuohon suuntaan ja keskitasota vähän siihen 2560×1600 suuntaan. Halvimmille Markettinäytöille jäisi sitten tämä wanha 1920×1080…
Mutta Oikeassa olette 8K näyttö se olla pitää jossain vaiheessa, mutta toivottavasti kun 4-5 kuluttua 4K on keskiluokkaa, niin edustusnäytöt menee siellä 8K puolella! (Luultavasti ovat siellä jo aikaisemmin, kuin keskiluokan näytöt 4K:ssa…)

Vastaa tähän
18.

Aiheen vieresta; Apple aikoo huhujen mukaan paivittaa lappareitaan 4x suurempaan maaraan pikseleita aivan lahitulevaisuudessa. Aiheesta saatetaan kuulla jotain ensiviikolla. :D/

Vastaa tähän
19.

KidRock taas vaihteeksi kujalla. Vetäiseppä paintissa (kynätyökalu, viivanleveys 1px) valkoiselle taustalle suora musta vinoviiva ja ihmettele sitä tosiseikkaa että norminäytöllä sen pikselöitymisen näkee vielä lähes parin metrin päästä. Itse kun käytän 23″ näyttöäni 70-90cm päässä naamasta, tuo 4k-näyttö riittäisi ehkä juuri ja juuri peittämään tämän kaltaisen kuvanlaadun huononemisen. Peleissäkin voisi tiputtaa sitä reunanpehmennystä 0-2x -tasolle, päästäisiin eroon ylimääräisestä kuvanmössötyksestä.

Vastaa tähän
20.

täytyy viedä tyhjät kaljapullot kauppaan, eiköhän niillä rahoilla saa 2 tuollaista

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.