UUSIMMAT

Aku Ankka -piirtäjä palkittiin Suomen arvostetuimmalla sarjakuva-alan palkinnolla

15.01.2015 12:49 | Muropaketin toimitus

Kari Korhonen

Suomen sarjakuvaseura on jakanut vuoden 2015 Puupäähattu-palkinnon tänään sarjakuvataiteilija Kari Korhoselle. 

Raadin perustelut Korhosen palkinnolle kuuluvat seuraavasti:

”Suomi on tunnustetusti Disney-kansaa. Yleensä sarjakuvaharrastajat tutustuvat ilmaisumuotoon Aku Ankkaa lukemalla. Moni on oppinut lukemaankin lehden kautta. Silti yllättävän harva suomalainen on päätynyt Aku Ankka -piirtäjäksi. Tällä hetkellä Korhonen on sarjassaan ainoa. Kotimaan lisäksi hänen töitään arvostetaan varsinkin Saksassa.

Vuonna 1973 syntynyt Kari Korhonen toimii yhtenä Egmont Comic Creationsin päätekijöistä. Kahdenkymmenen vuoden aikana hän on ollut tekemässä yli 200 Disney-tarinaa, sadoista kansikuvista ja kuvituksista puhumattakaan. Korhonen on eräs Suomen tuotteliaimmista sarjakuvantekijöistä.

Tarinoita on syntynyt niin kokonaan yksin tehtyinä kuin myös yhteistyössä arvostetuimpien ankkapiirtäjien, kuten Vicarin ja Daniel Brancan kanssa. Suomalaisista lehdistä häntä ovat julkaisseet myös esimerkiksi Ilta-Sanomat, Nalle Puh, Suomen MAD ja Punaniska. Lastensarjakuvien tekijäksi jo varhain suuntautunut Korhonen on myös kuvittanut kolme satukirjaa.

Teknisiltä taidoiltaan Korhonen on huipputason ammattilainen. Hänen kuvakerrontansa on luonnollisen sujuvaa ja hahmot ilmeikkäitä. Erityisesti käsikirjoittajana hän on saanut kehittyä sellaisessa koulussa, johon vain harvalle Suomessa on suotu mahdollisuus. Tarinoita hiotaan huolellisesti, ja tekijöille asetetut vaatimukset ovat korkeat.

Korhosen tyyli erottuu selvästi. Hän osaa kääntää toisinaan varsin epätavallisen lähdeaineiston napakasti ankkamaailman asuun. Erityisesti pitkissä seikkailuissa Korhosen oivalluskyky ja laaja populaarikulttuurin tuntemus pääsee hienosti esille.”

Kari Korhosen töitä esittelevä näyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa (Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 00560 Helsinki) 19.1.–28.2.15. Mukana on mm. Aku Ankka- ja Angry Birds -materiaalia.

Lähde: Suomen sarjakuvaseura
Kuva: Ari K. Ojala

Muropaketin uusimmat