Uusimmat

Alpeilla jakso 1: Zell Am See, Itävallan salattu helmi

19.01.2016 11:14 Jukka O. Kauppinen

Alpeilla-viihdeohjelma kiertää pitkin Euroopan Alppeja tutkimassa vuoristomaisemien lomasta löytyviä nähtävyyksiä, ruokaherkkuja ja elämyksiä. Ohjelmaa juontaa viihdetoimittaja Timo Repo.

Tässä jaksossa seikkailijaryhmä suuntaa Itävallan Zell Am Seen kylään.

 

Lisää alppimatkailua: Katso kaikki sarjan jaksot

 

Itävallan Salzburgista reilun 79 kilometrin päässä sijaitsee idyllinen ja klassinen alppikylä Zell Am See. Kylässä asuu ympäri vuoden reilut 10 000 asukasta ja paikka tunnetaan myös luksuselämästä.

Muun muassa ensimmäisen formulamaailmanmestarimme Keke Rosberg on rakentanut järven rannalle hulppean kesämökin kaikkine herkkuineen.

Lisäksi monet arvostetut suvut ovat kotoisin juuri Zell Amista, kuten automerkki Porschesta tunnetut Porschet.

– Monelle suomalaiselle Zell Am See on ensimmäinen alppihiihtokohde. Elämä on hyvin klassista, hienoa ja tyylikästä. Elämä ei ole kallista ja rinteet ovat aina hyvässä kunnossa.

– Glamouria ja elämää löytyy rinteiltä ja kaduilta. Lisäksi Kaprunin jäätikköllä voi lasketella ympäri vuoden, entinen alppihiihtolegenda Hans Knauss summaa paikan.

Zell Am Seen ja Kaprunin yhteinen laskualue kattaa lähes 138 rinnekilometriä ja päivän lipun hinta on 49 euroa. Pisin rinnelasku Zell Am See:ssä on lähes kahdeksan kilometriä.

– Hotellit ovat lähellä rinteitä ja suoraan kylään voi laskea. Sitä voi kutsua aidoksi alppielämäksi. Ravintoloiden ja hissilippujen eivät hivo taivaita. Lisäksi rinteet ja koko alue sopii hyvin myös perheille, Knauss jatkoi.

Ei siis ole mikään ihme, että suihkuseurapiirit ja maailmantähdet haluavat tulla nauttimaan Zell Am Seen rauhallisesta ja hyvin klassisesta elämästä.

Itävaltalainen alppikylä voidaankin leikkisästi nimetä salatuksi helmeksi, joka tarjoaa yllätyksiä iloja kaikille, laskettelun ja ruokien suhteen.

Ohjelma sisältää tuotesijoittelua.

.

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat