Uusimmat

Alpeilla jakso 5: after ski -kulttuurin kehto, iloinen Saalbach

02.02.2016 17:21 Jukka O. Kauppinen

Alpeilla-viihdeohjelma kiertää pitkin Euroopan Alppeja tutkimassa vuoristomaisemien lomasta löytyviä nähtävyyksiä, ruokaherkkuja ja elämyksiä. Ohjelmaa juontaa viihdetoimittaja, alppitorvi Timo Repo.

Tässä jaksossa seikkailijaryhmä päätyy Alppien bilehilekeskukseen, Saalbachiin!

 

Lisää alppimatkailua: Katso kaikki sarjan jaksot

 

Itävallan Salzburgista reilun 89 kilometrin päässä sijaitsee Alppien iloisin ja viihteellisin laskettelukeskus Saalbach. Kylässä asuu ympäri vuoden reilut 2 000 asukasta ja reilut sata vuotta sitten Saalbachista starttasi aito after ski- ja bile-elämä.

– Tällä hetkellä Saalbach on Itävallan suurin laskettelukeskus rinnekilometreillä mitattuna.

Fieberbrunnin alueen yhdistämisen myötä Tirolin rinteet ovat käytössämme samalla hiihtolipulla, kertoo matkailupomo Wolfgang Breitfluss.

– Miksi iloinen Saalbach? Se johtuu luonteesta, alpeista ja after ski’stä. Juuri täällä syntyi käsite alppibileet ja after ski!

– Laskettelu, drinkit ja iloinen alppielämä ovat Saalbachin juttu.

alpeilla_5_3

Nyt myös puuterilumen jahtaavat ovat ihastuneet idylliseen Saalbachin kylään sekä uuteen Fieberbrunnin alueeseen.

– Rinteet ovat aina hyvässä kunnossa. Viime aikoina Saalbach on panostunut jopa puuterilaskuun ja lumilautailijoihin.  Saalbach on nuorekas ja vauhdikas alppikylä, alppihiihtolegenda Hans Knauss ynnää.

Yksi kokemisen arvoinen ravintola on Seppi’s Restaurant. Se on Hingerhagissa aivan legendaarisen after ski paikan vieressä.

– Haluan tarjota italialaista ruokaa, jossa on ripaus itävaltalaista henkeä. Tänne ei tulla hotkimaan ruokaa, vaan syödään pitkän kaavan kautta, nauttien

– Ruuat ovat herkullisia eikä hintatasokaan ei ole tähtitieellinen, ravintola omistaja Sepp Fersterer hehkuttaa.

Saalbachina alueella ja Fieberbrunnissa laskualue kattaa lähes 270 rinnekilometriä ja päivän lipun hinta on 51 euroa. Itävaltalaista alppikylä voidaankin leikkisästi kutsua iloisen after skiin alppikyläksi, missä hymyä ja aurinkoa riittää lähes jokaiselle vuoden päivälle.

– Saalbach on iloinen, perinteinen ja vilkas iltaelämältään. Hyviä ruokapaikkoja löytyy rinteiltä kuin kaupungistakin, Breitfluss summaa.

 

 

Ohjelma sisältää tuotesijoittelua.