UUSIMMAT

Animemusiikkia ja cosplaytä – Animecon 2016 oli loppuunmyytyä Japani-juhlaa

22.07.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Kaikenikäisille tarkoitettu Japani-kulttuurinen Animecon-festivaali on vuodesta toiseen täysin loppuunmyyty. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Jyväskylässä, jonne saapui jokunen tuhat kaikenikäistä animen, mangan ja aasialaisen viihteen rakastajaa.

Kalle Lounela oli paikan päällä ottamassa tuntumaa tapahtuman mehukkaaseen ja toiminnantäyteiseen ilmapiiriin:

Aiemmin Finncon-scifikokoontumisen kanssa järjestetty animesta ja mangasta kiinnostuneiden juttu irtautui omaksi tapahtumakseen vuonna 2012, jonka jälkeen se perinteisesti järjestettiin Kuopion Musiikkikeskuksessa 9. – 10.7. Tänä vuonna perinnettä rikottiin – kaupunki vaihtui ja siinä samassa myös tilat. Suurempaan. Parempaan. Jyväskylän Paviljonkiin. Tuhannet viikonloppuliput myytiin loppuun jo etukäteen.

Vaikka tapahtuma alkoi vasta lauantaina, työvoima ja muut nimikyltin omaavat pystyivät hakemaan lätkänsä jo perjantaina. Kaulanauhalappuni saatuani luikahdin ovelasti katsomaan maanmainion Pokémon-musikaalin hienosäätöharjoituksia. Katsomoon livahti myös Animenz, toinen Animeconin kunniavieraista. Animenz on Youtubesta tuttu tai tuntematon, taitava anime- ja pelimusiikkia näppäilevä mies.

Musikaalityyppien valuessa lavan taakse vaihtamaan siviilivaatteitaan päälleen Pokémon-peleistä tutut sävelet alkoivat soida. Kuin Pikachun salamaniskusta musikaalitiimi oli soittimen ympärillä hymyilemässä kyyneleet silmäkulmissa. Yli viisitoista vuotta pianoa soittanut saksalainen yllätti meidät kauniilla sormitanssillaan koskettimien yllä. Jumankekka, sunnuntain Animenz-konsertista tulisi mahtava.

Lue koko artikkeli: Animecon 2016 – pokemoneja ja animemusiikkia

Animecon

Anime/mangan ystäviä on Suomessa valtavasti monessa ikäryhmässä, ja heille järjestetään vuosittain lukuisia tapahtumia eri puolella Suomea. Yksi näistä on alkukesästä järjestetty Desucon, joka eroaa Animeconista muun muassa 18 vuoden ikärajallaan.

Lue reportaasi Desuconista: Desucon 2016 – aikuisten animetapahtuma