Uusimmat

Apple ei sensuroinutkaan Saga-sarjakuvaa, vaan Applen sääntöjä tulkinnut comiXology

11.04.2013 19:53 Muropaketin toimitus

Apple ei suoraan sensuroinutkaan Saga-sarjakuvaa.

Saga-sarjakuvan sensurointi olikin sarjakuvakaupan heiniä.

Apple sai paljon lokaa niskaansa viime päivinä Saga-sarjakuvan väitetystä sensuroinnista. Kun Brian K. Vaughanin ja Fiona Staplesin Sagaa ei julkaistu Applen verkkokauppojen kautta, syyttävä sormi kohdistui aiemmista sensuuritempauksista tunnettuun yhtiöön. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että kyseessä olikin comiXology-verkkokaupan itsesensuuri.

comiXologyn toimitusjohtaja ja toinen perustaja David Steinberger julkaisi firman blogissa lausunnon, jossa hän kertoi comiXologyn olevan Applen partneri ja näin ollen velvoitettu noudattamaan sovelluksissa tarjottavia materiaaleja koskevia sääntöjä ja käytäntöjä.

”Perustuen käsitykseemme näistä käytännöistä uskoimme, ettei Sagan numeroa #12 voida julkaista sovelmassamme, joten emme julkaisseet sitä tänään”, julkisanomassa kerrotaan. ”Emme tulkinneet sisällön viittaavan mihinkään tiettyyn sukupuoliseen suuntautumiseen, ja suoraan sanoen se olisi ollut täysin epärelevantti asia joka tapauksessa. Kun tämä huomioidaan, on selvä, ettei Apple hylännyt Sagan numeroa #12. Sen jälkeen kun Apple otti meihin tänään yhteyttä, voidaan sanoa, että meidän tulkintamme säännöistä oli virheellinen. Olette varmasti tyytyväisiä kuullessanne, että Saga #12 julkaistaan App Storessa pian.”

Kohuun vaikutti osaltaan kohu siitä, kuinka Apple oli juuri poistanut valikoimastaan AppGratis-sovelman, joka yhtiön mukaan rikkoi kaupan sääntöjä. Ars Technican mukaan Apple on kiristämässä valvontaansa App Storen sääntöjen osalta.

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: Ars Technica

Muropaketin uusimmat