Uusimmat

Arvostelu: The Walking Dead -sarjakuva toistaa itseään, mutta jaksaa yhä kiinnostaa

20.04.2015 11:50 Muropaketin toimitus

The Walking Dead

Zombikuume ei osoita laskemisen merkkejä! The Walking Dead nauttii yhä suursuosiota televisiossa ja pelirintamalla. Muiden medioiden menestyksen myötä myös koko huuman aloittaneelle sarjakuvalle riittää lukijoita jopa Suomessa.

Kotimainen The Walking Dead -albumisarja on edennyt jo kuudenteen osaansa. Robert Kirkmanin ja Charlie Adlardin käsialaa oleva sarja etenee tasaisen tutuissa tunnelmissa. Taas on tarjolla satoja sivuja ahdistusta ja ahdinkoa, kun ”selviytyjät” kohtaavat uusia vastoinkäymisiä ja moraali murenee samaa kyytiä sivilisaation raunioiden kanssa. Kuudennessa kirjassa demoniensa kanssa joutuu painimaan etenkin Carl-poika, joka on heitetty aikuisten maailmaan aivan liian varhain.

Edellisessä The Walking Dead -albumissa Rick Grimesin johtama joukkio etsi uutta tukikohtaa tuhoutuneen vankilansa tilalle. Tällä kertaa uusi koti löytyykin, mutta onko se jopa liian täydellinen onnela? Elämä tien päällä ja jatkuvat pettymykset ovat kovettaneet sankareiden sydämet, joten avokätisimmänkin tarjouksen esittäjää tervehditään tässä vaiheessa tarinaa nyrkit pystyssä tai  aseella osoittaen.

”Kun jokin vaikuttaa olevan liian hyvää ollakseen totta… niin se myös yleensä on.”, valistaa Rick niin kumppaneitaan kuin lukijoitakin.

The Walking Dead

Yksi Robert Kirkmanin luoman The Walking Deadin parhaita puolia on aina ollut se, ettei lukija voi tietää kuka avainpelaajista seuraavaksi siirtyy manan majoille. Sama tilanne jatkuu myös albumisarjan kuudennessa osassa, jossa yksi alusta asti mukana ollut hahmo kohtaa loppunsa. Vastapainoksi kentälle marssitetaan koko joukko uusia tuttavuuksia.

Kuudes kirja sisältää yhdysvaltalaisen Image Comicsin The Walking Dead -sarjakuvan alkuperäisnumerot 61–72. Takana on siis jo melkoinen määrä sivuja, minkä myötä tietty toisto alkaa jo  vaivata tarinankerrontaa. Loputtomat dialogimassat täyttävät sivut, raakuudet seuraavat toisiaan ja hortoilu paikasta toiseen jatkuu. Romanssit roihahtavat ja hiipuvat ja salaisuudet kaivetaan kivien alta esiin.

Tehty ja nähty, moneen kertaan.

The Walking Deadin parissa jaksaa kuitenkin yhä pysytellä, sillä Robert Kirkman osaa kirjoittaa uskottavia ihmishahmoja ja Charlie Adlardin rujoa kynänjälkeä katselee ilokseen. Tarina ei myöskään laahaa liikaa paikallaan, vaikka joukkovaellus moosesmaisen hortoilun rajat onkin jo kertaalleen ylittänyt.

Lisäpisteitä Kuudes kirja saa taas Antti Koivumäen suomennoksesta, joka sopii The Walking Deadiin erinomaisesti. Lisäksi albumin loppupuolelta löytyy jo tuttuun tapaan muhkeat bonukset, jotka syventävät lukukokemusta entisestään. Jatkoa tarinalle on tulossa tällä tietoa syksyllä. Hyvä niin, sillä albumi päättyy tuttuun tapaan kutkuttavaan tilanteeseen.

The Walking Dead

Teksti: Tatu Junni