Uusimmat

Battlestar Galactica: Blood & Chrome ei ole ”hylätty” sarja

16.11.2012 11:00 Muropaketin toimitus

Battlestar Galactica: Blood and Chrome

Internetissä julkaistava Battlestar Galactica: Blood & Chrome ei tuottaja David Eickin mukaan ole Syfyn hylkäämä sarja, vaan se suunnattiin alunpitäenkin verkkoon.

Kun Battlestar Galactica: Blood & Chrome -sarja starttasi YouTuben Machinima Prime -kanavalla, yleinen käsitys oli, että sarja päätyi nettilevitykseen koska se ei kelvannut Syfy-kanavalle. Tämä käsitys ei kuitenkaan pidä sarjan tuottajan David Eickin mukaan paikkaansa.

”Mielestäni tämä väärinkäsitys pitää korjata. Oli turhauttavaa nähdä muutama kuukausi sitten otsikot, joiden mukaan Blood & Chrome -projekti olisi jollain tavalla ’hylätty’, pilottijakso olisi epäonnistunut, tai että sarja ei pääsisi tv-esitykseen”, kertoi Eick Sci-Fi Bulletinille. ”Tätä ei koskaan oltu tarkoitettu perinteiseksi pilottijaksoksi, joten se, ettei Syfy poiminut sitä perinteisellä tavalla esitettäväksi sarjaksi, ei ollut hylkääminen tai epäonnistuminen. Sarjaa oltiin aina kehitetty, ainakin minun näkökulmastani, verkkoprojektiksi – sellaiseksi, jota kehitämme ja rakennamme kerronnan tasolla kymmenosaiseksi sarjaksi. Vähän Kadonneen aarteen metsästäjät -tyyliin, 1930-luvun sarjaelokuviksi, joissa on kymmenen minuuttia tarinaa ja cliffhanger, jota seuraa kymmenen minuuttia tarinaa ja cliffhanger. Sitten, kun näitä jaksoja on kymmenen kasassa, siitä muodostuisi kolmen näytöksen kokonainen elokuva.”

David Eickin haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan Sci-Fi Bulletinin sivuilta.

Teksti: Janos Honkonen
Lähde: Blastr / Sci-Fi Bulletin