Crossed-sarjis tarjoaa ultraväkivaltaista tuhonjälkeistä rytkettä ilmaiseksi verkossa

20.09.2012 13:00 | Muropaketin toimitus | 142

Crossed: Wish You Were Here

Avatar Pressin Crossed-sarjakuva sijoittuu tuhonjälkeiseen maailmaan, jossa tuntemattoman viruksen tartuttamat ihmiset muuttuvat tuhoisat impulssinsa riemulla toteuttaviksi raivopäiksi. Lue uusin Crossed-tarina ilmaiseksi verkossa!

Crossed-sarjakuva sai alkunsa vuonna 2008 ja sen taustalta löytyi käsikirjoittaja Garth Ennis ja sarjakuvataiteilija Jacen Burrows. Sarjakuvan maailmassa virus muuttaa suurimman osan ihmiskunnasta holtittomiksi raivopäiksi, joiden kasvoihin se luo ristin muotoisen ihottuman. Tämä varsin rankka sarjis on julkaistu perinteisinä albumeina, mutta sen uusin tarinakaari julkaistaan verkossa viikoittain ilmestyvänä ilmaisena nettisarjakuvana, minkä jälkeen albumit voi ostaa myös kuolleelle puulle painettuna.

Crossed: Wish You Were Here on Simon Spurrierin käsikirjoittama ja Javier Barrenon kirjoittama itsenäinen tarina. Se sijoittuu Skotlannin rannikolla olevalle Cavan saarelle, jossa pieni joukko eloonjääneitä yrittää rakentaa jonkinlaista yhteisöä ja torjua ”plussanaamojen” hyökkäyksiä miten parhaiten taitavat. Sarjakuvan voi käydä lukemassa osoitteessa www.crossedcomic.com, ja sen ensimmäinen albumi on nyt julkaistu myös paperisena. Aiemmin samaa taktiikkaa käytti Warren Ellis Freakangels-sarjakuvansa kanssa varsin menestyneesti.

Huom! Tämä sarjakuva on todellakin ansainnut K-18 -ikärajansa, eli perheen pienimmille Crossed ei todellakaan sovi.

Teksti: Janos Honkonen