Uusimmat

DC Comics täysremonttiin kesällä: Batman, Teräsmies ja muut sankarit päivitetään 2010-luvulle

01.06.2011 12:59 Muropaketin toimitus

DC Comics pistää elokuussa sarjakuvauniversuminsa täysin uusiksi. Osa supersankareista päivitetään ja kaikkien lehtien numerointi alkaa alusta. DC Comicsin tunnetuimpia sarjakuvia ovat mm. Teräsmies, Batman, Green Lantern, JLA ja Wonder Woman.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitkä sankarit muokkauksen kohteeksi joutuvat, mutta DC Comicsin tiedotteen mukaan osa muutoksista voi olla hyvinkin dramaattisia: ainakin ”ulkoasu, syntyperä ja ikä” ovat ominaisuuksia, jotka löytyvät muutoslistalta.

USA Today -lehden mukaan sarjakuvataiteilija Jim Lee on luonut jopa 50 sankarille ja roistolle uuden ulkoasun. Tarkoituksena on päivittää hahmojen ohella myös tarinat 2010-luvulle, mutta samalla kunnioittaa niiden alkuperää. Periaatteessa DC tekee siis saman tempun kuin kilpailijansa Marvel 2000-luvun alussa, mutta siinä missä Ultimates on yksi Marvelin lukuisista vaihtoehtomaailmoista, koskee DC:n uudistus ns. virallista linjaa.

Alkusoittona uudistukselle toimii Geoff Johnsin ja Andy Kubertin viisiosainen minisarja Flashpoint, jonka päätösosa ilmestyy USA:ssa 31. elokuuta eli samana päivänä, kun DC Comicsin universumi uudistuu. Myös muita muutoksia on tuolloin luvassa: DC alkaa julkaista digitaalisessa muodossa kaikki sarjakuvajulkaisunsa. Lehdet ovat siis syksystä lähtien saatavilla digitaalisina versioina samana päivänä kuin fyysiset versiot ilmestyvät kauppoihin.

Muropaketin uusimmat