UUSIMMAT

DC Comicsin Vertigo nousee tuhkista vuonna 2015?

26.10.2014 11:26 | Muropaketin toimitus

Kustantamo laajentaa toimintaansa sarjakuvien ulkopuolelle.

DC Comicsin aikuisille lukijoille suunnattu Vertigo puskee edelleen ulos oikein hyviä julkaisuja, esimerkkinä vaikkapa FBP – Federal Bureau of Physics. Kustantamon huippuvuosista on jo silti aikaa.

Nyt on vuorossa kasvojenkohotus. 

– Alkuvuodesta 2015 on luvassa suuria muutoksia ja mukana ovat alan huipputekijät, sanoo Vertigon Jim Lee. 

Vertigo aloitti toimintansa vuonna 1993. Neil Gaimanin Sandman, Peter Milliganin Shade the Changing Man ja Grant Morrisonin Doom Patrol olivat olleet jättihittejä, ja vastaaville aikuisille suunnatuille sarjiksille haluttiin oma lafka.

Vertigon kautta ovat vuosien saatossa noussut huipulle esim. Garth Ennis, Scott Snyder, Mike Carey ja vaikka kuinka monta muuta. Viime vuosina mestariteokset ovat kuitenkin olleet vähissä.

Jim Lee kertoo että Vertigo aikoo työskennellä ahkerasti Warner Brothersin kanssa, joka tarkoittaa ilmeisesti laajentamista muuhunkin toimintaan kuin pelkkään sarjisten julkaisuun.

Firman iZombie-lehdestä onkin jo tekeillä tv-sarja ja Joseph Gordon-Lewitt työstää Sandman-elokuvaa. 

Warner Brothers kertoi hetki sitten sen tulevista DC-elokuvista, mutta Sandmania ei mainittu sanallakaan. Sarjakuvan luoja Neil Gaiman kuitenkin twiittasi: ”Sandman on Vertigon, ei DC:n elokuva.”.

Näemmekö tulevaisuudessa vaikkapa Sweet Tooth -elokuvan tai Lucifer-tv-sarjan? Toivottavasti, mutta laittakaa Vertigon sarjispuoli nyt ensin kuntoon, kiitos. 

Teksti: Aki Lehti
Lähde: CBR