Uusimmat

Disneyn villi visio: Oikeasti toimivia Star Wars -droideja huvipuistoihin

12.06.2016 09:45 Aki Lehti

”Pi-piip-piip-pi-pi-piip-piip-piip-pipippipi-piiiiiiip!”

Disneyn ainoa syy ostaa Lucasfilm ei tietenkään ollut vain tehdä lisää Star Wars -elokuvia, vaan lypsää rahaa irti kaikkeen mahdolliseen niihin liittyvästä. Yksi kiinnostavimmista tulossa olevista on projekti, jossa osa Disneylandista ja Walt Disney Worldista muutetaan Star Wars -aiheisiksi huvipuistoiksi.

Disneylandiin rakennettava Star Wars Land on kooltaan vajaat kuusi hehtaaria ja se aukeaa kahden vuoden kuluttua, mutta Disney testaa jo nyt interaktiivisia droideja viime marraskuussa avatussa Star Wars Launch Bayssa.

Alla olevissa videoissa esiintyy droidi nimeltään Jake, joka kommunikoi kääntelemällä päätään, vilkuttamalla valojaan ja piipittämällä tuttuun tyyliin. Se ei ole selvillä onko prototyyppi kauko-ohjattava, mutta valmiiden versioiden on tarkoitus olla omatoimisia vekottimia. Jake vaikuttaa olevan kiinnostuneempi seinillä olevista ohjauspaneeleista kuin paikalla olevista vierailijoista.

Lähde: YouTube

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat