UUSIMMAT

D’oh! Rahariidat saattavat lopettaa The Simpsons -tv-sarjan

05.10.2011 09:46 | Muropaketin toimitus

Simpsoneiden seikkailuista on saatu nauttia jo yli 20 kauden ajan, mutta loppu saattaa häämöttää horisontissa.

Fox-kanava on päättänyt, ettei se aio tehdä Simpsoneiden 24. kautta, jos kuusi keskeisintä ääninäyttelijää ei tyydy pienempään palkkioon työstään. Dan Castellaneta ja kumppanit nettoavat nykyisin noin kahdeksan miljoonaa dollaria kaudesta, mutta Fox haluaa leikata palkkion reiluun neljään miljoonaan.

The Daily Beast julkaisi ensimmäisenä Foxin laatiman lausunnon tilanteesta:

”Vielä 23 kauden jälkeenkin miljoonien rakastama Simpsonit on taiteellisesti yhtä energinen kuin ennenkin. Uskomme, että tämä loistava sarja voisi vielä jatkua ja että sen pitäisi jatkua, mutta emme voi tehdä tulevaisuudessa lisää tuotantokausia näillä kustannuksilla nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Toivomme voivamme sopia tilanteesta ääninäyttelijöiden kanssa, jotta yleisö voisi nauttia uusista jaksoista vielä monta vuotta”.

The Daily Beastin mukaan Simpsoneiden ääninäyttelijät ovat valmiita leikkaamaan palkkioitaan kolmanneksella, mutta haluavat vastineeksi siivun oheistuotetuloista. Fox ei tähän kuitenkaan ole suostunut.

Lähde: The Daily Beast

Keskustelu

aika ihme jos ei rahat ala jo riitää tekijöillä noin monen rahakkaan kauden jälkeen. ihan hyvä että fox laittaa kapuloita rattaisiin pääasia olisi että sarja jatkuisi vielä pitkään ja leffojakin saisi tulla vielä.

Simpsonien taso on vaihdellut, 1980/1990 -luvuilla sarja on ollut klassikko, 2000-luvun kaudet ovat kieltämättä olleet hirveätä roskaa, nykyään viimeiset kaudet ovat kuulema olleet kelpo kamaa mutta se ei kerro sitä, että ihmisiä nykyään enää koko raina kiinnnosta.

Lisäksi ensimmäinen kausi oli myös aika hyvä, vaikka ihmiset inisevät animaation laadusta ja vitsien tasosta. Mutta siitähän on aina hyvä lähteä aloittamaan. Ensimmäisen kauden vihaaminen on kuin oman nostalgian / lapsuuden halveksimista.

Ja jos lapsellisuudesta pitäisi moittia, niin se on tippunut pariin otteeseen jopa samalle tasolle Family Guyn ja muiden Seth MacFarlanen sarjojen kanssa. Tuossa vaiheessa tarinankerronta ja huumori ovat sellaista, että ne vain vittuilevat katsojalleen. Onneksi taso nyt näissä uusissa kausissa ei ole yhtä tönkköä ja huonoa kuin muutamia vuosia aiemmin.

Suostuisitteko ite siihen jos pomo ilmottaisi, että palkkanne tippuisi puoleen työmäärän muuttumatta? Simpsonit ei ole mennyt tippaakaan lapsellisempaan suuntaan, mutta siltähän se tuntuu kun on 20 vuotta vanhempi kuin silloin kun sarja alkoi. Ainakin piirosjälki oli ensimmäisinä kausina ihan kamalaa, ja sarja on huomattavasti nätimmän näköinen tänä päivänä. Aiheista tosin alkaa olemaan jo pulaa. Mutta voisivat nyt vielä 7 kautta tehdä, niin tulis täydet 30 täyteen.

Jossain kohtaa on luisuttu väärille raiteille, on menty liian lapselliseen suuntaan.
Tai näin ainakin minun mielestäni.

@1 Älä puhu pas*aa. Tuo on juuri tuota entisaikojen kultaamista. Pari huonoa kautta löytyy juu, mutta esimerkiksi viimeiset pari kautta on yhtiä simpsonien parhaimmista.

Huonoin kun löytyy yhä sieltä etunenästä -season one-

Lopettakaa vaan kituva koira jo. Simpsonit ollut järkyttävää tuubaa jo viimeiset 14 kautta.

Muropaketin uusimmat