Uusimmat

Dome.fi:n kävijät testasivat Bulldogin – millainen oli vastaanotto?

07.01.2013 10:35 Muropaketin toimitus

Bulldog

Dome.fi:n kokoama testiryhmä testasi Bulldogin miehille suunnatut hygieniatuotteet. Mikä toimi ja mikä ei?

Englantilaisen Bulldog Natural Grooming -sarjan tuotteet sisältävät runsaasti eteerisiä öljyjä ja muita luonnon tehoaineita, joiden valmistaja lupaa toimivan parranajossa, puhdistuksessa ja kosteutuksessa ylivertaisesti. Tuotteet eivät sisällä kemikaaleja, keinotekoisia väriaineita tai hajusteita. Mirrin ja murren ystävien ei ole syytä Bulldogista huolestua. Nimestään huolimatta tuotteissa ei nimittäin käytetä eläinperäisiä ainesosia lainkaan eikä niitä testata eläinkokein. Tuotteet on koeajettu käyttökelpoisiksi ainoastaan dermatologisesti eli ihmisten ihonärsytystestillä.

Dome.fi:n testiryhmässä hakemusten perusteella valituille koehenkilöille annettiin kahden viikon ajaksi testattavasti tuotepaketti, joka sisälsi seuraavat Bulldog-tuotteet.

Bulldog1. Original Face Scrub, 100 ml
Kasvokuorinta poistaa hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ja edesauttaa solujen uudistumista antaen iholle terveen hehkun. Kookospähkinän ja hohkakiven rakeet kuorivat ja uudistavat ihoa, karitevoi kosteuttaa, ja ruusunmarjaöljy ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa.

2. Sensitive Moisturiser, 100 ml
Erityisesti herkälle iholle suunniteltu miedontuoksuinen kosteusvoide sisältää kahta eteeristä öljyä, kosteuttavina ja rauhoittavina ainesosia on käytetty mm. aloe veraa, karitevoita, jojobaa ja auringonkukkaöljyä.

Bulldog3. Sensitive Shave Cream, 175 ml
Erityisesti herkälle iholle suunniteltu miedontuoksuinen parranajovoide sisältää kahta eteeristä öljyä, kosteuttavina ja rauhoittavina ainesosia on käytetty mm. aloe veraa, karitevoita, jojobaa ja auringonkukkaöljyä.

 

Bulldog4. Eye roll on, 15 ml
Monipuolinen silmänympärysvoide, jonka vaikutus perustuu luonnollisiin ja aktiivisiin ainesosiin. Brasilialainen Ginseng-juuri ja Muira Puama-uute vähentävät tummia silmänalusia ja turvotusta. Hirssi ja tammiomenan tanniini vähentävät hienoja juonteita ja ryppyjä. Roll-on viilentää, kosteuttaa ja parantaa ihon elastisuutta.

 

Bulldog5. Deodorantti
Mieto ja hellävarainen deodorantti, joka on tehty luonnollisista mineraalisuoloista. Se vastustaa bakteereja ja antaa ohuen, suojaavan kerroksen jopa 24 tunniksi, tukkimatta huokosia tai jättämättä jälkiä vaatteisiin. Ei sisällä alkoholia, parabeenejä, säilöntäaineita, väriaineita, hajusteita tai alumiinikloorihydraattia.

 

Testiryhmään kuuluivat seuraavat henkilöt: ”Daddy J.” (ikä 31), ”Aatunen” (ikä 28), ”J.A.K.” (ikä 54), ”Kallio” (ikä 31), ”Man-90” (ikä 22) ja ”Miguel” (ikä 32).

Mitä pidit tuotteiden tuoksusta?

Aatunen: – Tuoksut yllättivät hieman. Odotin nimen ja brändin perusteella jotain maskuliinisempaa, mutta tuoksut olivatkin hyvin (liiankin?) luonnollisia. Deodorantti oli yksittäisistä tuoksuista ainoa, joka meni täydestä.

Kallio: – Tuoksut olivat miellyttäviä ja mietoja. Deodorantti tosin oli aika voimakkaan tuoksuinen.

Daddy J.: – Tuoksu oli itse asiassa tuotteiden heikoin lenkki. Nimittäin siitä tuli saman tien sekä minulle että vaimolleni mieleen yksi asia: hyttysmyrkky! Saman tuoksun saa iholle juhannuksena kyläkaupasta ostetusta itikkakarkotteesta.

J.A.K.: – Original Deodorantin tuoksu oli raikas ja pirteä, pidin siitä. Se oli myös astmaatikolle sopiva, ei ärsyttänyt. Sensitive Moisturiserin ja Shave Creamin tuoksu oli tarpeeksi mieto astmaatikolle, mutta jäin kaipaamaan raikkautta.

Miguel: – Pääasiallisesti tuoksut olivat hyviä, eivät liian vahvoja. Deodorantti ei ihan vakuuttanut avaushetkellä, mutta pian siihenkin tottui – vaikka tuote olikin teholtaan aika susi.

Mitä pidit tuotteiden pakkauksista?

Aatunen: – Pakkausten materiaali ei henkinyt liikaa apteekkia, mikä on hyvä puoli. Pakkauskoot ovat mielestäni hyviä. 

Man-90: – Pakkaukset ovat yksinkertaiset ja tyylikkäät. Pieni miinus ainoastaan hankalasta julkisivusta, jossa ei lue suomeksi tuotteen tyyppiä. Tämä ei ole kuitenkaan ongelma, jos osaa vähintäänkin välttävästi englantia.

Kallio: – Siistit, yksikertaiset pakkaukset. Erottuvat edukseen kaupan hyllyllä, koska muut miesten vastaavat tuotesarjat ovat usein tummia. Selkeästi kirjoitettu mitä aineosia sisältävät, ja vähän leikkimielinen tyyli.

Daddy J.: – Ihan kivat ja ok-tyylikkäät. Hyvät kädessä. Sopivan kokoiset purnukat.

J.A.K.: – Pakkaukset olivat hyvät.

Miguel: – Tyylikkäät ja yksinkertaiset pakkaukset. Valkoiseen väriin ja Bulldogin logoon pohjaaminen on hyvä ratkaisu. En kaipaa mitään liukuvärejä tai siloposkisia mallipoikia kylpyhuoneeni kaappiin virnuilemaan.

Bulldog

Mitä pidit tuotteiden imagosta?

Aatunen: – Imago on hieman epäselvä. Logot ja tekstityylit toimivat. Rauhallinen ja pelkistetty tyyli on hyvä, mutta imago- ja brändimielessä yhteyttä Bulldog-nimeen en ymmärrä. Mutta tämä nyt on vain tällaista jaarittelua…

Man-90: – Imagosta on vaikea sanoa tyhjentävästi mitään, onhan tuote vielä ainakin tuntematon suomalaisille. Mielestäni tuotteet erottuvat edukseen yksinkertaisilla pakkauksillaan ja kemikaalittomuudellaan.

Kallio: – Imago miellyttää, se on mielestäni rento, moderni ja luontoa kunnioittava.

Daddy J.: – Perushyvä meininki. Graafinen mustavalkotyyli toimii. Bulldogin toisin esille paremmin omana elementtinään. Se on sanana ja kuvana niin maskuliininen, että tuotteiden ilmettä voisi viedä jopa hieman klassiseen Body Shop -suuntaan ilman että miehekkyys kärsisi. Toisi lisää tyylikkyyttä.

J.A.K.: – Bulldog nimi ja logo erittäin hyvät.

Miguel: – Luonnonmukaisuus ja yksinkertaisuus vetoavat minuun. Bulldogin käyttöä ei tarvitse ujostella – toisin kuin joidenkin muiden miestentuotteiden, joista tulee helposti turhan dandy-olo.

Suosittelisitko tuotteita?

Aatunen: – En ole varma.

Man-90: – Osaa kyllä.

Kallio: – Kyllä. Suurinta osaa.

Daddy J.: – Muuten kyllä, mutta kehottaisin haistelemaan ja tarkastelemaan omia mielikuvia.

J.A.K.: – Tuotevalikoimassa oli sekä hyviä että vähemmän puhuttelevia puolia. Suosittelisin ilman muuta Original Deodorantin, Original Eye Roll-Onin ja Original Face Scrubin. Sensitive Moisturin kohdalla suosittelisin sen itse hyvänä kosteuttavana ihonhoitotuotteena, pisteet olisivat nousseet, jos tuoksu olisi ollut kiinnostavampi. Sevsitive Shaving Creamin kohdalla olen vähän pettynyt. Liian vetelä odotin parempaa tuotetta, ei oikein toiminut höylän kanssa hyvin, ja tuoksu oli pettymys, en suosittele.

Miguel: – 60 prosenttia niistä, kyllä.

Ostaisitko tuotteita itse?

Aatunen: – En.

Kallio: – Kyllä. Suurinta osaa.

Daddy J.: – Esim. Face Scrubia kyllä, mutta dödöä tai muita, joista tuoksua jää iholle, en ostaisi.

J.A.K.: – Original-sarjasta voisin ostaa.

Miguel: – 60 prosenttia niistä, kyllä.

Bulldog

1. Original Face Scrub

Kallio: – Tuote on helppo levittää, sopivan paksua. Oikein kelpo kuorintavoide käytettäväksi esimerkiksi ennen parranajoa. Kerran pari viikossa riittää. Kiristävää tunnetta tai kirvelyä en tuntenut ollenkaan, tuote ei kuivata ja on tarpeeksi hellävarainen.

Man-90: – Tuoksuu miellyttävälle, kemikaalien puuttumisen huomaa tuoksusta. Levittyy hyvin iholle. Iho tuntui raikkaalta ja puhtaalta pesun jälkeen eikä kiristävää tai muuta epämiellyttävää tunnetta tuntunut. Suosittelisin tuotetta varsinkin jos on kemikaalien yliherkkyyttä ja ostaisin myös mahdollisesti itse.

Daddy J.: – Voide levittyi hyvin, se oli laadukkaan tuntuinen ja raikasti jo levitysvaiheessa. Tunsin ihon ehdottomasti raikkaaksi ja puhdistuneeksi kuorinnan jälkeen. Ei jäänyt jälkeen vaimon kalliimmista kuorinnoista. Kiristävää tunnetta tai kirvelyä en tuntenut. Mielestäni tämä oli kokeilluista Bulldogin tuotteista paras.

J.A.K.: – Voide levittyi hyvin ja toimi kuten pitikin.  Käytön jälkeen iho tuntui syväpuhtaalta, hyvä tuote. Kiristävää tunnetta tai kirvelyä ei ollut, iho tuntui vain hyvältä. Hyvä tuote voisin ajatella käyttää sitä säännöllisesti.

Miguel: – Hyvin levittyi voide ja tuntui puhdistavan pätevästi. Olen käyttänyt vastaavia tuotteita aikaisemminkin, mutta tämä veti niitä pidemmän korren. Iho tuntui puhtaalta ja kun sen vielä rasvasi, oli olo hyvin raikas. Voide ei kirvellyt tai kiristänyt. Yksi testin parhaista tuotteista.

Bulldog

2. Sensitive Moisturiser, 100 ml

Aatunen: – Tämä tuote oli minulla eniten käytössä, mutta vain iltaisin (yötä vasten), koska tuoksu on liian lääkemäinen ja vahva. Käytössä tuote kuitenkin toimi; se kosteutti niin kuin naamarasvan pitääkin ja levittyi hyvin. Tuote ei kuitenkaan tuntunut ihan yhtä raikastavalta kuin olisin toivonut. Tämä tuote jää kuitenkin käyttöön testikauden jälkeenkin.

Man-90: – Purkin pieni koko yllätti alkuun, mutta voide onkin riittoisaa. Se tuoksuu miellyttävälle kookokselle, kemikaalien puuttumisen huomaa tuoksusta. Levittyy hyvin iholle, imeytyy nopeasti jättäen mattapinnan eikä epämiellyttävää rasvaisuutta esiinny. Iho tuntui kosteutetulta koko päivän ajan. Testiajan jälkeen iho punertaa vähemmän eikä hilseile kuten aikaisemmin. Kireyttä ei tunnu, joten voide on tehnyt tehtävänsä kohdallani. Suosittelen tuotetta varsinkin jos on yliherkkyyttä kemikaaleille. Ostaisin myös itse.

Kallio: – Tuntuu imeytyvän vähän huonosti, piti hieroa kunnolla voide kasvoihin muuten jää helposti sellainen olo kuin olisi kalvo naamalla. Voide levittyi vähän huonosti. Pitää hieroa kasvoihin kunnolla, että imeytyy. Iho tuntui kosteutetulta tuntienkin jälkeen, ihan kelpo kosteusvoide loppujen lopuksi. Testiajan jälkeen iho tuntui pehmeältä, pintakuivuus kasvoista hävisi.

Daddy J.: – Voide tuntui iholla hyvältä, jäi tosin hieman ohueksi. Se myös levittyi hyvin. Tunteja käytön jälkeen en tuntenut kasvoja ainakaan kireäksi tai kuivaksi, eli siinä mielessä toimi. Kasvot ovat säännöllisen voiteen käytön myötä pehmeämmän tuntuiset. Kaikkinensa hyväntuntuinen peruskosteuttaja, en tosin tiedä maksaisinko tästä enempää kuin Niveasta.

J.A.K.: – Voide tuntui hyvältä iholla kaikin puolin. Se levittyi hyvin, imeytyi hyvin nopeasti, hyvä koostumus. Käytin ainoastaan tätä kosteusvoiteena sekä päivällä ja illalla, iho tuntui kostealta ja joustavalta koko päivän, todella hyvä! Uho ei ollut kertaakaan kuiva tai kireä käytön aikana, koko päivän miellyttävä kosteus kasvoilla. Hyvä tuote, suosittelen.

Miguel: – Voide levittyi ja imeytyi erinomaisesti. Ensimmäisellä käytöllä yllätyin todella paljon raikasta oloa. Voide oli myös riittoisaa: sitä ei tarvinnut koko naamaan sormenpään kokoista pisaraa enempää. Käytön myötä ihon kunto selvästi parani. Aion ostaa tätä lisää, kun testituubi loppuu. Tuoksu oli mieluisa myös. Käytin joka aamu. Auttoi myös flunssan nirhaaman nenän ihoa paranemaan nopeammin kuin normivoide.

Bulldog

3. Sensitive Shave Cream, 175 ml

Aatunen: – Parrankasvuni on niin hidasta, etten tullut käyttäneeksi tuotetta kovinkaan monta kertaa. Tuoksusta tulee mieleen eukalyptus tai joku sitrushedelmä, mikä ei mielestäni kuulu aftershaven tuoksumaailmaan. Ainakin se poikkeaa muista tähän mennessä käyttämistäni tuoksuista hyvin paljon. En ostaisi enkä käytä testiajan jälkeen.

Man-90: – Tuoksuu kookokselle kuten kosteusvoide, mutta aineen koostumus yllätti. Koostumus on ohutta ja tästä johtuen aine valui jonkin verran myös ylävartalolle. Aine ei vaahtoa ollenkaan. Voide levittyi hyvin, vaikka aluksi ohut koostumus kauhistutti. Parta pehmeni erittäin hyvin ja oli miellyttävä ajaa jopa kuluneella partahöylällä. Kasvoja ei kiristänyt parranajon jälkeen kuten tavallisesti. Suosittelen tuotetta kaikille ja ostaisin myös itse.

Kallio: – Voide tuntui iholla miellyttävän viileältä. Koostumus on liian vetinen. Kun tuotteen levittää märille kasvoille, tuntuu että se valuu saman tien pitkin kasvoja. Voidetta pitää käyttää aika paljon, ei ole riittoisa vaikka pakkaus on suuri. Toimii parranajossa mielestäni ihan ok, mutta ei ole mikään erityisen hyvä. Käytön jälkeen kasvot tuntuvat kosteilta, ei ärsytä, ei kiristä. Vetisen koostumuksen takia, ehkä ainut testaamistani tuotteista mitä en ostaisi tai suosittelisi.

Daddy J.: – Voide tuntui hieman vetiseltä, mutta toisaalta olen tottunut käyttämään partavaahtoa eikä tämäntyyppisistä ole kokemusta. Voide levittyi hyvin, sitä meni yllättävän vähän. Se toimi parranajossa kohtuuhyvin, pidän ehkä kuitenkin enemmän vaahdosta. Käytön jälkeen kasvoille jäi raikas olo.

J.A.K.: – Voide tuntui lian vetelältä. Se ei levittynyt mielestäni hyvin, liian vetelä. Odotin että tuote muodostaisi suojaavan kalvon mutta petyin tässä. Olen käyttänyt muita parempia tuotteita. Voide ei toiminut parranajossa, suojaava kalvoa ei oikein ollut, tuntuma oli kans huono ajon aikana. Kasvoille jäi kuitenkin ihan hyvä olo käytön jälkeen. Tuote olis toiminut paremmin jos koostumus olisi ollut paksumpi, myöskin tuoksu ei ollut minun mieleeni, mutta se ei ole tuotetta heikentävä asia, se on käyttäjän mieltymys.

Miguel: – Aivan liian vetinen koostumus. Olen vaahtomiehiä, enkä pitänyt tällaisesta litkuvaihtoehdosta lainkaan. Teki kuitenkin hyvää iholle. Tuoksu ei järin mieluisa. En ostaisi itse, enkä usko että käytän vastakaan.

Bulldog

4. Eye roll on, 15 ml

Aatunen: – Tuotetta oli helppo käyttää. Pakkauksen ”rulla” toimii hyvin ja tuote levittyy kivasti. Heti käytön jälkeen tuote tuntuu mukavalta, mutta varsinaisista vaikutuksista en ole ihan varma. Olen atoopikko, joten jouduin testiajan aikana käyttämään muitakin (vahvempia) silmänympärystuotteita pakkasten pahentaman ihottuman vuoksi (mm. silmäluomet). Tästä syystä en voi olla varsinaisesti tuotteen pitkäkestoisesta toimivuudesta mitään mieltä.

Man-90: – Tuote ei tuoksunut mielestäni millekään. Voide tuntuu raikkaalta silmien ympärillä johtuen viileän tuntuisesta roll onnin kuulasta. Tämä virkistää varsinkin aamulla. Voide on yksinkertaista levittää silmien ympärille ja viimeistely on kätevä tehdä sormenpäällä. Testiajan jälkeen silmien tummat aluset mielestäni vähenivät, joten tuote toimii. Suosittelen varsinkin jos on ongelmia tummien silmänympärysten kanssa. Ostaisin myös itse, tosin korkea hinta saattaa tuoda hieman ongelmia varsinkin opiskelijoille.

Kallio: – Voide tuntui silmänympärysiholla virkistävältä. Sitä oli myös helppo käyttää, paitsi voidetta ei aina heti tullut metallikuulan päälle. Tuotetta pitää ravistaa ja puristaa. Testiajan jälkeen en huomannut suuria muutoksia silmienympärysiholla. No, ei ole ainakaan huonontunut, ehkä kaksi viikkoa on kuitenkin liian lyhyt aika että näkyisi kunnon tuloksia. Metallikuulasta pakkauksessa plussaa.

Daddy J.: – Ihan mukava tuttavuus, etenkin aamulla raikasti elämää kummasti. En tosin tiedä oliko aineella konkreettinen vai placebo-vaikutus. Helppokäyttöinen. En kärsi silmäpussiongelmasta huonojenkaan öiden jälkeen, joten en varsinaisesti huomannut testiajan jälkeen muutoksia silmienympärysiholla. Mutta viileys ja aromit kyllä toivat ainakin henkisesti freshin fiiliksen. Tästä tuotteesta pidin. Voisin ostaa.

J.A.K.: – Voide tuntui tosi hyvältä, ehkä kokeilusarjan paras tuote ja helppokäyttöinenkin. Mielestäni iho on nyt sileämpi ja pehmeämpi kuin ennen käyttöä. Hyvä tuote, suosittelen.

Miguel: – Säilytin tuotetta tyttöystäväni vihjeestä jääkaapissa. Sen myötä neste tuntui vielä entistäkin paremmalta. Alun hankaluuksien jälkeen (kuula ei heti pyörinyt, enkä ollut käyttänyt tällaista tuotetta ennen) käyttö oli helppoa, tuotetta tuli silmän alle sopivasti. Silmienympärysiho tuntui käytön myötä joustavammalta ja näytti paremmalta, mutta pienet rypyt tai lievä tummuus eivät hävinneet. Hyvä tuote kuitenkin, etenkin aamuisin käytettynä. Pidin.

Bulldog

5. Deodorantti

Aatunen: – Deodorantti tuntuu ihan hyvältä iholla ja tuoksuu ihan miellyttävälle. Olen ollut roll-on-deodoranttien käyttäjä aina, joten pakkaus on tuttu ja turvallinen. Tuotteen suurin ongelma on se, ettei se ole tarpeeksi antiperspirantti. Urheilen hyvin aktiivisesti ja työnkuvanikin on ”menevä”, joten tarvitsen vahvan suojauksen hikeä vastaan. Uskon, että voisin tuoksun vuoksi käyttää deodoranttia arjessa jos antiperspiraatiosuojaus olisi parempi.

Man-90: – Tämän setin huono lenkki. Tuoksuu lähinnä hyttysmyrkylle, vaikka tuoksu muuttuu iholla jonkin verran siedettävämmäksi. Tuntuu iholla tavalliselta deodorantilta, mutta kuivuu ehkä hieman nopeammin verrattuna käyttämiini versioihin. Ei toimi edes normaalissa arjessa, hiki haisee läpi jo neljän tunnin koulupäivän jälkeen jolloin fyysistä rasitusta ei käytännössä ole. Illalla puhtaalle iholle laittaessa aamulla hiki puskee selvästi läpi. Näin pahoja ongelmia ei ole edes halvimmilla deodoranttimerkeillä. En suosittele tuotetta kenellekkään, enkä ostaisi sitä itsekään.

Kallio: – Deodorantti tuntui iholla hyvältä, ei kirvele tai ärsytä ihoa. Se pitää hyvin hienhajun poissa päivittäin ja toimi myös urheilussa yllättävän hyvin. Hien hajua oli todella vähän urheilun jälkeenkin. Kun tuotetta haistaa pakkauksesta suoraan, on se aika voimakas, melkein pistävä, mutta iholle laitettaessa tuoksu on ihan miellyttävä.

Daddy J.: – Perus-roll-on. Käytän itse stickejä ja pidän niistä enemmän. Toimi arjessa. Pari kertaa tuntui pettävän, mutta niin on käynyt muidenkin roll-onien kanssa. Se voi olla levityksestäkin kiinni. Urheilussa toimi vastaavasti.  Eniten tässä häiritsi hyttysmyrkkymäinen tuoksu. Kuivua olisi saanut nopeamminkin, mutta en toisaalta osaa verrata muihin roll-oneihin kun niitä en juuri ole käyttänyt.

J.A.K.: – Tuntui raikkaalta, hyvä tuote. Toimi minulla hyvin, myös kiireisinä päivinä riitti raikkaus iltaan asti. Urheilin sen kanssa ei ongelmia, hyvä tuote. Raikas tuoksu, toimi myös astmaatikolla, ei ärsyttänyt hengitys teitä vaikka käytin sitä joka päivä.

Miguel: – Vaikutti aluksi hyvältä, mutta paljastui käytön myötä kamalaksi pettymykseksi. Dödö petti jo muutaman tunnin jälkeen normikäytössä, enkä loppujen lopuksi edes halunnut käyttää sitä urheillessa. Tuoksu on ihan ok, mutta dödö kuivuu liian hitaasti ja tosiaan pettää loppujen lopuksi. Heikoin kokeilemani Bulldog-tuote. En aio käyttää sitä loppuun, ostaa koskaan enkä todellakaan suosittele kenellekään muullekaan. Tämä ei kuitenkaan koske koko Bulldogia: mukana on kolme hyvääkin tuotetta, jotka varmasti jäävät käyttöön: Face Scrub, Sensitive Moisturiser ja Eye Roll-On.

Bulldog

Muropaketin uusimmat