UUSIMMAT

Dome testasi: Alien Facehugger -pehmolelu ei lisäänny kotioloissa

04.12.2012 14:25 | Muropaketin toimitus

Alien

Alien-elokuvien seksuaalista symboliikkaa tihkuvista hirviöhahmoista ei ainakaan itselleni tule ensimmäisenä lastenhuoneen sisustus mieleen. Jollekin on selvästi tullut, sillä oheistuotemarkkinoille on tuotu H.R. Gigerin suunnittelemaan avaruusolentoon pohjautuva pehmoeläin.

Kuten kaikki scifin ystävät tietävät, Alien-elokuvasarjasta tuttu ”facehugger” on xenomorph-avaruusolennon elämänkaaren toinen vaihe. Inha limanuljaska loikkaa munasta pahaa-aavistamattoman tähtivaeltajan kasvoille, kahliutuu kiinni luisilla ”sormillaan” ja lamauttaa uhrinsa. Kaulan ympärille kiertyvä häntä pakottaa ihmisen haukkomaan happea, jolloin facehugger ”munii” tämän suuhun. Jonkin ajan kuluttua uhrin rinnan läpi tunkeutuu ”chestburster”, josta varttuu myöhemmin täysikasvuinen Alien, pysäyttämätön tappokone, jonka verikin on happoa.  

Plyysistä valmistettu ”Alien Plush Facehugger” eli Facehugger-pehmolelu on osa 20th Century Foxin virallista Alien-tuotesarjaa. Ulkonältään pehmohirviö muistuttaa tuntuvasti elokuvista tuttua hahmoa, mutta tiettyä tyylittelyä on jouduttu tekemään. Uskottavuuden kannalta hännästä roikkuva pesulappu kannattaa leikata pois heti paketista ottamisen jälkeen (kts. oheiset kuvat). Facehuggerin koko on pakattuna noin 30 senttiä x 30 senttiä, ja painoa siltä löytyy puolisen kiloa.

Alien

Ompelusaumoistaan ja hieman pörröisestä olemuksestaan huolimatta verrattain realistiselta näyttävä Facehugger ei pääse yksityiskohdilla juhlimaan. Tärkeä ominaisuus kuitenkin on mukana: elukan ”sormien” sisältä löytyy tukiranka, jonka avulla olion voi kiinnittää eri paikkoihin. Vaihtoehtoisesti sormet auttavat luomaan onnistuneen illuusion siitä, että Facehugger ryömii eteenpäin. Valitettavasti olion häntään ei vastaavaa ominaisuutta ole lisätty ja nyt se törröttää paikallaan jäykkänä, vaikka kuinka olisi puolustuskyvyttömiä ihmisuhreja hyppyetäisyydellä. Pehmo-facehuggerin lisääntymisyritykset menevätkin täysin reisille, jos uhri vain malttaa pitää suunsa kiinni. Ilmankos näitä öttiäisiä siis joudutaan valmistamaan tehdastuotantona Dōngguǎnin kaupungissa Kiinassa.

Alien

Mitä aikuinen ihminen sitten tekee Alien Facehugger -pehmoeläimellä?

Periaatteessa ei yhtään mitään. Se on pehmeydestään huolimatta liian litteä tyynyksi eikä siitä oikein hatuksikaan näin talvella ole. Esineellä on vain esteettistä arvoa, mutta onhan sekin jo jotain. Oikeastaan se on jo aika paljon. Alien-fanista varmasti veikeän näköinen facehugger kun sopii mainiosti sohvanreunalle aikuisenkin asuntoon. Ihan pienimmille pilteille pehmoeläintä ei suositella – ikärajaksi on laitettu K3 – mutta toki tästä saa hyvää rekvisiittaa vaikkapa lastenhuoneen verhotangon päälle. Ja mikäli perheen kakkamylly sattuu sotkemaan avaruusöttiäisen, ei syytä huoleen. Xenomorphin vesaa voi kylvettää pesukoneessa, kunhan veden lämpötilaksi valitsee 30 astetta.

Alien Facehugger -pehmolelua myy Suomessa mm. CoolStuff-verkkokauppa.

Teksti ja kuvat: Tatu Junni

Alien