Uusimmat

Ensimmäiset kuvat ja juonikuvaus syksyn kiinnostavimmasta uutuussarjakuvasta

05.08.2013 19:00 Muropaketin toimitus

Jeff Lemiren scifi-sarjakuva Trilliumin ensimmäinen numero ilmestyy keskiviikkona

Jeff Lemire on vastuussa useista viime vuosien parhaista sarjakuvista. Parhaiten suuri yleisö taitaa tuntea hänet viime tammikuussa päättyneestä Vertigon julkaisemasta Sweet Toothista, jonka viimeinen numero sai kyyneleet valumaan pitkin poskia.

Käsikirjoittamisen lisäksi Lemire myös piirtää itse useat sarjakuvansa. Miehen omintakeinen tyyli yhdistää surua, toivoa, rakkautta, nostalgiaa ja uskoa tulevaan toimii ehkä parhaiten hänen pienemmän Top Shelf-kustantamon kautta julkaisemissaan Essex County-trilogiassa ja The Underwater Welderissa.

Viime aikoina Lemire on kirjoittanut yhtä harvoista hyvistä DC:n The New 52 -sarjakuvista, eli Animal Mania. 

Nyt taitelija on päätynyt scifin pariin ja Trilliumin juonikuvaus kuulostaa kiinnostavalta:

”On vuosi 3797 ja kasvitieteilijä Nika Temsmith tutkii outoa lajia avaruusasemalla lähellä valloitetun avaruuden reunaa. On vuosi 1921 ja englantilainen tutkimusmatkailija William Pike johtaa retkikuntaa Perun viidakossa etsien Inkojen kadonnutta temppeliä jolla kerrotaan olevan outoja parantavia vaikutuksia. Kaksi täysin erilaista ihmistä joita erottaa tuhannet vuodet ja sadat miljoonat kilometrit. Kuitenkin he rakastuvat ja sen seurauksena universumi uhkaa tuhoutua. Vaikka todellisuus luhistuu heidän ympärillään, mikään ei voi erottaa heitä. Tämä ei ole vain rakkaustarina, tämä on kaikkien aikojen viimeinen rakkaustarina.” 

Trillium on kahdeksanosainen minisarja jonka ensimmäinen numero ilmestyy Jenkeissä keskiviikkona 7. elokuuta. Se sisältää kaksi erillistä tarinaa jotka liittyvät toisiinsa. Ensinmmäinen on Nikan stoori ja kääntämälle lehden ylösalaisin tarjolla on Williamin tarina. Digiversio saatavilla DC:n nettikaupasta

Teksti: Aki Lehti

Lähde: Vertigo/Blastr

Muropaketin uusimmat