Uusimmat

Esittelyssä HBO:n Westworld-scifisarjan päähenkilöt

13.09.2016 19:14 Aki Lehti

Westworldia tähdittävät mm. Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood ja Jeffrey Wright.

HBO:n odotetun, 3. lokakuuta HBO Nordicilla alkavan scifisarja Westworldin ovat luoneet sen vastaavina tuottajina ja käsikirjoittajina toimivat Lisa Joy ja Jonathan Nolan, joka on myös ohjannut avausjakson. Sarja on saanut innoituksensa Michael Crichtonin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta vuonna 1973 valmistuneesta samannimisestä elokuvasta. Westworld-sarjan ensimmäinen tuotantokausi koostuu kymmenestä jaksosta.

Tässä esittelyssä päähenkilöt:

anthony-144919Anthony Hopkins esittää tohtori Robert Fordia, vähäpuheista ja monimutkaista ohjelmoinnista vastaavaa luovaa johtajaa ja Westworldin perustajaa, jolla on kiistaton näkemys puistosta.
Walesiläinen Anthony Hopkins on antanut merkittävän panoksensa niin teatterille, elokuville kuin televisiolle jo lähes viidenkymmenen vuoden ajan. Leijona talvella -elokuvassa läpimurtonsa tehnyt Hopkins muistetaan kenties parhaiten Oscar-palkitusta pääosastaan elokuvassa Uhrilampaat. Hän oli Oscar-ehdokkaana myös rooleistaan elokuvissa Pitkän päivän ilta, Nixon ja Amistad. Kuningatar Elisabeth II myönsi Hopkinsille ritarin arvonimen hänen saavutuksistaan taiteen parissa.
ed-h-144930Ed Harris nähdään muistiin pukeutuneena miehenä, todellisena pahuuden ruumiillistumana.
Amerikkalainen näyttelijä, tuottaja, ohjaaja ja käsikirjoittaja Ed Harris on tuttu monista tunnetuista elokuvista, kuten Golden Globe -palkitusta roolistaan HBO-elokuvassa Pelin henki ja Oscar-ehdokkuudet tuoneista elokuvista Pollock, Apollo 13, Truman Show ja Tunnit. Hän on myös tähdittänyt elokuvia Abyss – Syvyys, Kaunis mieli, Vihollinen porteilla ja Gravity.

 

rachel-w-144942Evan Rachel Wood nähdään Doloresina, kauniina karjatilallisen tyttärenä, jolle alkaa selvitä, että koko hänen olemassolonsa onkin vain taidokkaasti rakennettu valhe. Amerikkalaisnäyttelijätär aloitti näyttelijänuransa esiintymällä televisiosarjoissa kuten Pimeyden sydän ja Vielä kerran. Sittemmin hänet on nähty mm. HBO:n sarjoissa True Blood ja Golden Globe -ehdokkuuden tuoneessa Mildred Piercessä sekä elokuvissa kuten Kolmetoista, The Wrestler – painija ja Vallan kääntöpuoli.

 

james-marsden-144955

James Marsden esittää Teddy Floodia, pikkukaupungin uutta tulokasta, joka todistaa nopeasti niin hurmaus- kuin aseenkäsittelykykynsä.

James Marsdenin läpimurto tapahtui X-Men -elokuvien kyklooppi Scott Summersina. Muita hänen elokuviaan ovat mm. Hairspray, Lumottu ja Superman Returns. Marsden on tuttu myös tv-sarjoista, kuten 30 Rock, Ally McBeal ja Nooan perilliset.

 

thandie-newton-145009

Thandie Newton nähdään kauniina ja terävä-älyisenä madam Maeve Millaynä, jonka hengissä pysymisen taito on huippuluokkaa. Nyt tämän kaiken nähneen naisen maailmankatsomus kuitenkin joutuu kyseenalaiseksi.
Lontoossa syntynyt Thandie Newton voitti BAFTA-palkinnon parhaana naissivuosan esittäjänä Oscar-palkitussa elokuvassa Crash. Muita hänen merkittävimpiä elokuviaan ovat Onnen potkuja ja Mission: Impossible II. Television puolelta hänet voi muistaa suosikkisarjasta Teho-osasto.

 
Westworld on tummasävyinen odysseia tekoälyn kukoistuksen aikaan. Lähitulevaisuuden ja kuvitteellisen menneisyyden risteykseen sijoittuva sarja käsittelee maailmaa, jossa ihmisten kaikki turmeltuneimmatkin mielihalut pääsevät valloilleen.

Jonathan Nolan kertoo: ”Kun rakensimme elokuvasta ennennäkemättömällä tavalla mielen syövereihin sukeltavaa sarjaa, halusimme esittää kysymyksen: Jos voisit uppoutua täysin omaan fantasiamaailmaasi ja tehdä mitä ikinä haluaisit, löytäisitkö itsestäsi asioita, joita et haluaisi tietää?”

Lisa Joy jatkaa: ”Halusimme myös tutkia, mitä ihmisyys tarkoittaa ulkoapäin katsottuna – elämyspuiston vetonaulojen, eli elävän tuntuisten tekoälyllä varustettujen isäntien silmin. Sarja tutkii tietoisuutta sekä sen tuomaa siunausta ja taakkaa, jota huippunäyttelijämme esittävät kauniisti.”

Lähde: HBO Nordic

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat