Uusimmat

Game of Thronesin 6. kausi alkoi ja torrentit raksuttavat taas hurjaa vauhtia

26.04.2016 18:35 Aki Lehti

Sarjaa ladataan nyt aiempaa enemmän HD-tasoisena.

Game of Thronesin 6. kauden avausjakso näytettiin eilen aamulla kello 04.00 Suomen aikaa HBO-kanavalla sekä heidän striimauspalveluissaan. Torrent Freak -sivuston mukaan se aiheutti kunnon piikin piratismissa.

12 tunnin aikana jakso oli ladattu yli miljoona kertaa BitTorrent-palvelun kautta ja eilen yli 200 000 käyttäjää jakoi sitä laittomasti.

Game of Thrones -torrentit ovat raksuttaneet erityisesti Australiassa, sillä kaikista latauksista 12,5 prosenttia tapahtui siellä. Seuraavina olivat Intia (9,7 %), Yhdysvallat (8,5 %) ja Iso-Britannia (6,9 %).

Torrent Freakin mukaan yhä suurempi osa lataa jaksot HD-tasoisina. Pari vuotta sitten latauksista vain noin 10 prosenttia oli teräväpiirtokuvaa. Nyt luku on jo melkein 50 prosenttia.

Viidennen kauden päätösjakso pitää edelleen hallussaan kyseenalaista ykkössijaa. Se keräsi 1,5 miljoonaa laitonta latausta kahdeksassa tunnissa.

Game of Thrones

Lähde: Torrent Freak

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat