UUSIMMAT

Gene Wolfe on uusin scifin suurmestari

13.12.2012 20:53 | Muropaketin toimitus

Gene Wolfe

Yhdysvaltojen tieteis- ja fantasiakirjoittajien liitto on nimennyt Gene Wolfen scifin suurmestariksi.

Damon Knight Memorial Grand Master Award on palkinto, jonka Yhdysvaltojen tieteiskirjoittajien liitto Science Fiction & Fantasy Writers of America voi myöntää vuosittain kunnianosoituksena elinikäisistä saavutuksista tieteis- tai fantasiakirjallisuuden aloilla. Joka vuosi palkintoa ei myönnetä, mutta tänä vuonna liiton puheenjohtaja John Scalzi valitsi kunnianosoituksen saajaksi kirjailija Gene Wolfen.

Jo 60-luvulla kirjoittajanuransa aloittanut Wolfe on tunnetuin niin kutsutusta Solar Cycle -kirjasarjasta, johon kuuluvat The Book of the New Sun, The Book of the Long Sun ja The Book of the Short Sun -kirjat, jotka itse koostuvat useammasta teoksesta. Kyseiset tarinat sijoittuvat äärimmäisen kaukaiseen tulevaisuuteen, jossa Aurinko on jo kuolemassa.

Aiemmin Damon Knight Memorial Grand Master Award on myönnetty mm. Michael Moorcockille, Anne McCaffreylle, Ursula K. LeGuinille, Isaac Asimoville, Ray Bradburylle ja Joe Haldemanille. Lisätietoja nimityksestä ja sen perusteluista löytyy SFWA:n sivuilta.

Teksti: Janos Honkonen
Kuva: Cory Doctorow