UUSIMMAT

Haastattelussa Stan Romanek – Maailman uskottavin UFO-siepattu?

13.12.2012 13:25 | Muropaketin toimitus

Stan Romanek

”Mitä voin kuvitella ihmisten reaktioksi, kun kerron tulleeni toistuvasti avaruusolentojen sieppaamaksi, kuvanneeni kotiini pyrkineen harmaan olennon ja joutuneeni outojen ihmisten ahdistelemaksi? En itsekään uskoisi moista, joten miksi kukaan muu uskoisi?”. Näin kuvailee kokemuksiaan Stan Romanek, jota on kutsuttu 2000-luvun merkittävimmäksi UFO-siepatuksi.

Betty ja Barney Hillistä eli 1960-luvulta lähtien ihmiset ovat kertoneet julkisuudessa joutuneensa avaruusolentojen sieppaamiksi. Moisissa väitteissä ei ole tuhansien keskenään samankaltaisten tarinoiden jälkeen enää mitään uutta, uskoi niihin tai ei. Stan Romanek, 50, on toista maata. Hän on omien sanojensa mukaan paitsi kohdannut avaruusolentoja myös video- ja valokuvannut niitä. Kokemuksistaan mies on kirjoittanut kolme kirjaa: Messages (2009), The Orion Regression (2011) ja Answers (2012). Lisäksi Stanin vaimo Lisa Romanek on julkaissut kirjan From My Side of the Bed (2012), jossa hän kertoo oman versionsa pariskunnan oudoista kokemuksista.

Nykyään tietokonealalla työskentelevä ja muusikkonakin kunnostautunut Stan Romanek vietti lapsuutensa Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohdasta toiseen muuttaen. Nuorempana hän urheili laaja-alaisesti ja ylsi pyöräilyssä lähes olympiatasolle asti. Verrattain normaali elämä sai uuden suunnan 2000-luvun alkupuolella Coloradon Red Rocksissa kummallisten tapahtumien myötä. Romanek havaitsi taivaalla tunnistamattoman lentävän esineen, pian toisen ja sitten kokemukset muuttuivatkin vielä paljon merkillisemmiksi.

Seuraavien vuosien aikana Stan Romanekin elämään tulivat mukaan UFO-sieppaukset sekä niiden myötä mystisesti hajoavat sähkölaitteet, pihapiiriin ilmestyvät valopallot, merkilliset puhelinsoitot, Illuminati-ilmiö, mustia aukkoja muistuttavat varjo-olennot, implantit ja poltergeist-häiriöt. Eikä siinä suinkaan kaikki. Romanek on omien sanojensa mukaan kohdannut avaruusolentojen luomia hybridilapsia, jotka kutsuvat häntä isäkseen. Tapaamiset eivät suinkaan ole tapahtuneet vain avaruusaluksissa vaan myös kirkkaassa päivänvalossa. Hypnoosin aikana Stan Romanek on kanavoinut avaruusolentoa, jonka hän on nimennyt Grandpa Greyksi eli ”Harmaaksi vaariksi”.

Stan Romanek

Omien sanojensa mukaan Stan Romanek on kohdannut vuosien saatossa kolmen eri avaruusolentolajin edustajia. Ensitapaaminen taivaan väen kanssa ei mennyt hyvin. Mies koetti heittää ”opossumi-ihmisiksi” kutsumansa olennot parvekkeelta alas. Huonostihan siinä kävi – Romanekille. Hänet tainnutettiin ja seuraavana aamuna mies heräsi sängystään ilman tarkkaa muistikuvaa yön tapahtumista. Samaan altavastaajan rooliin hän on joutunut tottumaan myöhemminkin. Itse asiassa ensimmäinen abduktio oli kevyt kokemus, sillä sängystä herääminen on sittemmin osoittautunut harvinaiseksi herkuksi. Normaalisti kun Romanek löytää itsensä sieppausten jälkeen pihalta alastomana. Ikävimmissä tapauksissa hänen kasvonsa ovat olleet ruhjeilla ja kylkiluut murtuneet.

Luonnollisesti nämä väitteet kuulostavat uskomattomilta, ja Romanekin tarina onkin näin kuvailtuna silkkaa The X-Filesia. Jopa niiden, jotka normaalisti suhtautuvat UFO-ilmiöön ja avaruusolentokertomuksiin avoimin mielin, on vaikea niellä miehen väitteitä. Omien sanojensa mukaan Stan Romanek ei ennen ensimmäistä UFO-havaintoaan itsekään uskonut paranormaaleihin ilmiöihin. Omakohtaiset kokemukset ovat kuitenkin saaneet vanhan maailmankuvan murtumaan.

Julkisuuteen Stan Romanek astui vuonna 2003 kuvaamansa videon kanssa. Mies herätti huomiota ilmoitettuaan valvontakameransa tallentaneen kotinsa ikkunasta kurkistaneen avaruusolennon. Väite sai juuri sellaisen vastaanoton kuin kuvitella saattaa. Niin kutsuttu Boo-video ei vakuuttanut skeptikkoja, mutta ”UFO-uskovaiset” saivat siitä vettä myllyyn. Oli totuus tallenteesta mikä tahansa, pääsi Romanek kertomaan kokemuksistaan esimerkiksi Larry Kingin arvostettuun keskusteluohjelmaan. Videomateriaalin lisäksi Romanek on julkaissut useita valokuvia avaruusolennoista. Hänen mukaansa etenkin ns. harmailla on taipumus näkyä hänen kuvissaan, vaikka kuvaushetkellä niistä ei näy jälkeäkään.

Joskus olennot ovat olleet niin avuliaita, että ovat ottaneet kuvat jopa itse…

Stan Romanek

Stan Romanekin väitteet ovat usein niin uskomattomia, ettei moni jaksa edes perustella, miksi ne eivät voi pitää paikkaansa.

Kirjoissaan Romanek antaa itsestään vilpittömän ja jopa melko naiivin kuvan. Omien sanojensa mukaan miehellä on suuri määrä fyysisiä todisteita väitteidensä tueksi. ”The World’s Most Documented Extraterrestrial Contact Story” onkin mainoslause, jonka Romanek mielellään liittää tapaukseensa. Valitettavasti Photoshopin ja digitehosteiden aikakaudella yksikään Romanekin todisteista ei ole vakuuttava. Miehen uskottavuutta eivät myöskään ole lisänneet yläkoulun harjoitustyötä muistuttavat kotisivut, Answers-kirjan David Icken mieleen tuovat teoriat Illuminatista tai Coast to Coast -radiokanavan järjestämän valheenpaljastuskokeen reputtaminen.

Vaikka Stan Romanek olisi huijari, höynäytetty tai hölmöläinen, liittyy hänen tarinaansa monia mielenkiintoisia aineksia. Dysleksiaa poteva mies on esimerkiksi piirtänyt nukkuessaan ja hypnoosissa lukuisia hyvin monimutkaisia matemaattisia kaavoja ja kuvia. Ne ovat sisältäneet esimerkiksi malleja madonreikiin pohjautuvista avaruusmatkoista ja planeettakarttoja. Yksi kuvista esitti linjaa, jossa planeetat olivat kuluvan vuoden syyskuun 21. päivä. Moni Romanekin seuraaja ehti innostua tulkittuaan, että vihdoinkin avaruusolennot paljastavat itsensä maailmalle. Tiettävästi näin ei tapahtunut.

Monille mennyt syyskuu oli yksi uusi todiste Romanekin valehtelusta, mutta miehellä itsellään on selitys tapahtuneelle.

Stan Romanek

 Olitko pettynyt, kun mitään ei (näennäisesti) tapahtunutkaan 21. syyskuuta 2012?

– Kuka sanoo, ettei mitään tapahtunut? 21. syyskuuta 2012 tapahtui paljonkin. Valitettavasti kaikki olettivat, että kyseessä olisi jonkinlainen globaali tapahtuma. En kuitenkaan koskaan sanonut niin, joten olkoon tämä oppitunti. Joskus hiuksenhienot asiat voivat muuttaa maailman kohtalon. Joka tapauksessa, tuona päivänä rukoiltiin maailmanlaajuisesti rauhan puolesta ja jos tutkii asiaa hieman, huomaa että UFO-havaintoja tehtiin runsaasti ympäri maapalloa. Monet todistajat näkivät UFO:n myös meidän talomme yllä.

Joidenkin on hyvin vaikea uskoa UFO:jen ja avaruusolentojen kaltaisiin asioihin. Ennen ensimmäisiä kokemuksiasi tuntemattoman parissa olit itsekin skeptikko. Mitä sanoisit näille ihmisille nykyään?

– Sanoisin, ettei ole mitään pelättävää! Monet ihmiset ovat intohimoisia skeptikkoja valtavasta todistemäärästä huolimatta, koska he pelkäävät maailmankuvansa romuttumista.

Sinua on kutsuttu viestintuojaksi. Mikä on viestisi ydinsanoma ja mitä ihmisten pitäisi tehdä pelastaakseen tämän planeetan?

– Tuo on helppo. ”Herätkää, te olette ne, joita olette odottaneet! Ottakaa vastuu siitä, keitä todella olette”.

Mikä on mielestäsi vakuuttavin todiste UFO-kokemuksistasi ja miksi juuri se?

– Olen kerännyt paljon todisteita vuosien varrella, kaikkea aina valvontakameranauhoista fyysisiin jälkiin. Tapauksestani tekee erikoisen juuri se, että asioita tuntuu tapahtuvan vain silloin, kun paikalla on muitakin ihmisiä. En siis joudu yleensä selittämään tapahtunutta. Tämän tiimoilta: maalasin taloamme toukokuussa 2006, kun putosin tikkailta ja reväytin auki oikeasta polvestani eturistisiteen sekä hamstring-lihakseni. Päivää ennen jalan leikkaamista minut siepattiin. Kun minut palautettiin, jalassani ollut kipsi oli kadonnut ja lääkäreideni suureksi hämmästykseksi polveni oli korjattu. Lisää aiheesta voi lukea kirjoistani.

Stan Romanek

Uskotko että on olemassa salainen Illuminati ja pahoja voimia, jotka koettavat orjuuttaa ihmiskunnan, kuten “Lazarus” kertoi sinulle kirjassasi Answers? Entä uskotko, että sinua seuraava “Black Ops” on osa tätä salaista järjestöä?

– Koetan olla vellomatta liikaa salaliitto-osaston asioissa, koska se ei palvele tarkoitusta. On kuitenkin vaikea olla kiinnittämättä asiaan huomiota, kun joutuu jatkuvasti seuratuksi, häiriköidyksi, hakatuksi, ammutuksi ja kotiin asennetaan kuuntelulaitteita. Uskon kuitenkin, että on olemassa kansainvälinen eliitti, joka koettaa estää tiedonleviäminen omista syistään, mitä ne sitten ovatkin. Historian saatossa moni tunnettu ihminen on varoittanut ihmiskuntaa tästä salaisesta hallituksesta. Yksi heistä oli presidentti Kennedy, joka valitettavasti ammuttiin vain viikkoa myöhemmin. Ja kyllä, uskon ”Black Opsin” saattavan olla osa tätä ryhmää.

Mitä mieltä olet John E. Mackista, Dolores Cannonista, Whitley Strieberistä ja muita UFO-tutkijoista, jotka työskentelevät tai ovat toimineet samalla alalla kuin sinä? Joskus he tarjoavat tietoa, joka on päinvastaista kuin sinun vastaanottamasi. Esimerkiksi Cannon on kertonut, ettei ole mitään pelättävää, avaruusolennot eivät ole vihamielisiä ja niin edelleen. Osaatko selittää tätä vai onko asia mysteeri sinullekin?

– Kunnioitan kaikkia mainitsemiasi henkilöitä. He ovat tehneet kovasti töitä kertoakseen asioista, jotka ovat kritiikistä huolimatta totta. Dolores Cannon on oikeassa, on olemassa hyviä olentoja, mutta kaikkien olentojen pitäminen hyvinä tekee ihmisestä haavoittuvaisen. Minulle on kerrottu, että on olemassa hyviä ja pahoja olentoja, aivan kuten täällä Maapallollakin. ”Maan päällä niin kuin taivaassa”. Pitää myös ymmärtää, että asiat ovat monimutkaisia. On olemassa monia todellisuuden tasoja, monenlaisia agendoja, joista osa on hyviä ja osa pahoja. Tosiasiassa saamani informaatio ei siis ole päinvastaista kuin mainittujen ihmisten. Kyse on vain siitä, kenet tai mitä he ovat kohdanneet.

Stan Romanek

Mitä elämässäsi on tapahtunut tuoreimman kirjasi “Answers” kirjoittamisen jälkeen?

– Meille tapahtuu paranormaaleja asioita lähes viikkotasolla, eikä siinä ole enää mitään uutta. Se on nyt osa elämäämme. Se, mikä on normaalia muille, tuntuu meistä tylsältä ja mikä on normaalia meille voi joskus tuntua musertavalta tai jopa pelottavalta useimmille. Meille siitä kaikesta on tullut jo arkea.

“Answersissa” kerroit tapaamisistasi hybridilastesi kanssa. Oletko tavannut heitä enää sen jälkeen, saanut puhelinsoittoja tai muuta vastaavaa?

– Juuri mitään ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun he ilmaantuivat Aztecin konferenssiin New Mexicossa vuoden 2010 maaliskuussa. Minulla on ollut joitakin kohtaamisia heidän äitiensä kanssa, mutta ei monia. Kirjani lukeneet tietävät Audreyn puheluista. Olemme sittemmin oppineet, että valtaosa niistä on todennäköisesti lasteni soittamia.

Ovatko Hollywoodin UFO-elokuvat osa Illuminatin propagandaa?

– Tunnen ihmisiä sekä elokuva-alalta että mediasta. Valitettavasti näyttää tosiaan siltä, että UFO-aiheisia tuotantoja kontrolloidaan, mutta voimme vain spekuloida onko sen takana jokin ryhmä, joka kutsuu itseään Illuminatiksi.

Useimmat elokuvat kuvaavat avaruusolennot pahoina (Alien) tai hassunhauskoina koomisina hahmoina (Paul). Onko sinulla suosikkia UFO-elokuvista vai pidätkö niistä laisinkaan?

– Rakastin Kolmannen asteen yhteyttä, vaikka en sen ilmestyessä vielä uskonutkaan siihen. Pakko on myöntää, että Paul oli mielestäni aika hauska.

Sinusta kertova dokumentti “Extraordinary: the Stan Romanek story” ilmestyy joulukuussa. Voitko kertoa jotain tästä elokuvasta?

– Toivomme että elokuva ilmestyy joulukuussa, mutta siitä vastaa elokuvayhtiö j3 Films. Heillä on ollut joitakin vastoinkäymisiä, joten katsotaan. Elokuva näyttää katsojille emotionaalisesta näkökulmasta millaista näiden kokemusten kanssa eläminen on sekä myös uusia ennen näkemättömiä todisteita.

Mitäpä luulet, tapahtuuko joulukuussa 2012 jotain suurta ja tärkeää?

– En usko, että mayat ennustivat maailmanlopun. Koko homma sai alkunsa koska yksi niin sanottu englantilainen new age –profeetta väitti omaavansa mystisiä voimia. Valitettavasti tämä henkilö ei tuntenut maya-kalenterin ja atsteekkien aurinkotaulun eroja. Mayat eivät keksineet maya-kalenteria. He perivät sen edeltävältä mesoamerikkalaiselta kulttuurilta. Tämä kalenteri mittaa Venuksen ja Marsin kiertoja; gregoriaaninen kalenteri, jota me käytämme nykyään, mittaa Kuun ja Maan kiertoa. On äärimmäisen vaikeaa verrata näitä kahta. Eri koulukunnat ovat eri mieltä siitä, miten hyvin maya-kalenterin laskelmat kääntyvät gregoriaaniseen kalenteriin. On arvioitu, että eroa syntyy yksi päivä aina kolmen tai neljän vuoden välein. Caesarin luotua karkausvuodet vuonna 45 jKr., niitä on ehtinyt olla noin 514 kappaletta. Koska maya-kalenteri ei lisännyt lisäpäivää joka neljäs vuosi, maailman olisi pitänyt loppua jo vuosi sitten. Niin tai näin, tiedän, että ihmiskunnalla on hämmästyttävä kyky massatietoisuuteen. Ihmisillä on kyky muuttaa todellisuutta eli toisin sanoen he voivat todellistaa sen, mitä he todella uskovat. Ihmiskunta voi siis luoda maailmanlopun, jos emme ole varovaisia.

Aiotko kirjoittaa pian uutta kirjaa vai mitkä ovat suunnitelmasi vuodelle 2013?

– Harkitsen uuden kirjan kirjoittamista, mutta en aloita sitä vielä hetkeen. Vuodesta 2013 tulee hyvin kiireinen meille. College-kiertueemme järjestelyt ovat juuri käynnissä ja sen jälkeen luvassa on Euroopan kiertue, joka alkaa elokuussa 2013 Edinburghista. Lisätietoa löytyy osoitteista spiritsandshadows.com ja www.stanromanek.com.

Stan Romanekin kirjoja ei ole julkaistu suomeksi.

Teksti: Tatu Junni
Kuvat: Kirjasta Messages (Llewellyn Worldwide, 2009)

Keskustelu

Oikeastaan viihteen puolella ja tää oli kyllä oikeesti mielenkiintoinen, voi stulla lisää. Ja edes joku uusi haastattelu, on ollu varmaan puoli vuotta tää uusin.

Ihan mielenkiinnosta pakkoa kysyä, että miten tämä oikeastaan liittyy mihinkään? Varsinkin siinä mielessä, että näkyy tuolla elokuvauutisten puolella.

VITTUKU TIETÄIS ONKO TUOLLA JOSSAKIN ELÄMÄÄ!

Jos edes kerran näkisin jonku alienin/aluksen, niin…

Muropaketin uusimmat