UUSIMMAT

Hakaristijoulutorttu soikoon! Sormibrighton-sarjakuvasta ilmestyy pian kokoelma

14.04.2014 17:45 Muropaketin toimitus

Sormibrighton

Vieläkö muistatte sarjakuvataiteilija Mikko Kallisen, jota haastattelimme viime syksynä? Syytä olisi, sillä nyt Kallisen mainiosta Sormibrighton-sarjakuvasta on ilmestymässä ensimmäinen kokoelma.

Like-kustannus julkaisee toukokuussa Sormibrightonista 204-sivuisen kokoelmapokkarin, jonka nimi on yksinkertaisesti – Sormibrighton. Julkaisua luonnehditaan seuraavin sanankääntein:

”9000 Facebook-fanin suosikit yksissä kanssa Musti nilkuttaa, nisti mulkuttaa – näissä stripeissä luotetaan huumorin perustaan. Kielellinen näppäryys, notkean selkeät piirrokset ja runsaasti alapääkuvastoa sekä kakkajuttuja takaavat hersyvät naurut. Banaalin ja törkeän rajamailla liikutaan, totta kai. Sormibrighton sai alkunsa Facebookissa keväällä 2012, ja tällä hetkellä stripillä on liki 9000 tykkääjää – viime syyskuussa heitä oli 2800, eli huikeeta nousukiitoa mennään. Lukijoiden heittämät ideat saavat toteutuksensa alta aikayksikön. Joulukuista hakaristijoulutorttukohua kommentoinut piirros joutui sensuurin hampaisiin ja poistettiin sivulta. Silti juttuja löytyy sivulta edelleen yli 500. Tähän albumiin on koottu niistä parhaat.”

Kansikuva vuorostaan näyttää tältä:

Sormibrighton

Pokkaria odotellessa on hyvä lukea – vaikka kertaukseksi – herra Kallisen haastattelu:

Haastattelussa Sormibrighton-sarjakuvan isä Mikko Kallinen: ”Halvoille vitseille riittää halvempi toteutus”

Teksti: Tatu Junni