UUSIMMAT

Hakkapeliittaritarien turnauksessa pelti vääntyi

23.08.2016 13:48 | Heikki Takala

Tampereen Pakkahuoneella vääntyi pelti kun Pohjoismaiden ensimmäinen World Medieval Fighting Championship -turnaus valtasi sen synkän salin.

Hakkapeliitta WMFC First Class  -turnauksessa kamppailtiin buhurt-lajissa, joka on keskiaikaisin varustein ja asein käytävä tayskontaktilaji. Siinä kaikki paitsi pureminen ja polviin hakkaaminen on sallittua. Turnauksessa käytiin niin mies vastaan miestä taisteluita, kuin kolme vastaan kolme joukkuemittelöitä.

Suomipoika joutui kuitenkin nöyrtymään slaavilaisten veljiensä alle, kun Venäjä dominoi niin yksilö- kuin joukkuelajeja.

World Medieval Fighting Championship

World Medieval Fighting Championship

World Medieval Fighting Championship

World Medieval Fighting Championship

 

Kunnon annos miekkataistelua allaolevassa galleriassa. Klikkaathan kuvat isoksi oikeasta yläkulmasta:

 

Teksti ja kuvat: Heikki Takala

 

Taistelukoulutuksesta kontaktilajiksi

Keskiaikataistelun lajinimike buhurt periytyy keskiajalta, jolloin sitä harrastettiin rauhanajan turnauksena ja sotilaiden taistelukoulutuksena. Lajia on harrastettu myöhemminkin, mutta nykymuotonsa laji sai Venäjällä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Buhurt-otteluissa käytetään autenttisia haarniskoita ja tylsiä teräaseita. Vastakkain on yleensä joko kaksi taistelijaa tai kaksi kolmen ottelijan joukkuetta, mutta enimmillään jopa 21 vs 21 -taistelijaa.

Laji tuli Suomeen 2013 venäläisten harrastajien luotsaamana. Medieval Combat Sport Finland ry perustettiin lajin katto-organisaatio Suomeen 2014. Jo samana vuonna Suomen joukkue voitti MM-kisoissa parhaan uuden joukkueen pokaalin.

 

Lisätietoa niin tulevista tapahtumista kuin lajista löytyy osoitteesta http://mcsf.fi.