Uusimmat

HBO ilmoitti tekevänsä toisen tuotantokauden Westworld-scifisarjaa

15.11.2016 13:08 Aki Lehti

Westworld on kerännyt enemmän katsojia kuin Game of Thrones.

HBO Nordicilla lokakuussa alkanutta Westworld-länkkäriscifiä on ehditty esittää 7 jakson verran ja nyt kanava ilmoitti tilanneensa sitä toisen tuotantokauden. Sarjan tekijät ovat suunnitelleet Westworldista 5-6 kauden mittaista kokonaisuutta.

Kanava kertoo sen jaksojen keränneen Yhdysvalloissa noin 11,7 miljoonaa katsojaa, joka on enemmän kuin Game of Thronesilla tai True Detectivellä ensimmäisen tuotantokauden aikana.

Sarjan pääosissa nähdään Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Simon Quarterman, Angela Sarafyan, Luke Hemsworth ja Clifton Collins Jr.

Sarja on saanut innoituksensa Michael Crichtonin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta elokuvasta Westworld.

Jonathan Nolan toimii vastaavana tuottajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana, Lisa Joy on vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja ja J.J. Abrams, Jerry Weintraub ja Bryan Burk ovat vastaavia tuottajia.

westworld-hopkins

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat